Дарителска кампания 2012/Преводи/Призив на Поонготай

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Fundraising 2012/Translation/Poongothai Appeal and the translation is 100% complete.

1 След като се пенсионирах, синът ми не искаше да излизам от форма. Затова ми показа Уикипедия. Той ми обясни, че всеки може да допринася към съдържанието. Показа ми как се прави това.

Така създадох статии за квадратични функции, вероятности, диаграми, графики и още много. Имам над 7000 редакции.

Аз пиша на тамилски – родният ми език, който толкова много обичам. На него говорят 85 милиона души по целия свят. Качила съм повече от 6000 аудио файла в Уикиречник с правилно произношение на различни думи на тамилски. Сега повече хора могат да чуят този красив език.

Като учителка и майка винаги съм била доста заета. Но сега като пенсионер и с пораснали деца, времето си е изцяло за мен – всички 24 часа от денонощието! И всеки ден с мен е Уикипедия.

Аз съм доброволец. Никой не ми плаща. Но редактирането на Уикипедия се превърна в дело на живота ми. Макар да не съм вече в класната стая, все още правя това, което ми е най-присърце, а именно: да помагам на едно ново поколение ученици да научи езика, който обичам.

Всеки има по нещо, което може да сподели. Моля, направете дарение от 5, 20 или 50 долара, за да подкрепите Уикипедия.

Bio

Поонготай Баласубраманиан живее в Коимбаторе, Тамил Наду, където е била учителка в продължение на много години. Започва да прави редакции в Уикипедия през 2010 година. Оттогава е създала 250 статии и е записала произношенията на 6000 думи. Потребителското име, което ползва в Уикипедия, е вдъхновено от любимата ѝ книга „Да убиеш присмехулник“.