Jump to content

Прибирање средства 2012/Превод/Начини на дарување

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Fundraising 2012/Translation/Ways to give and the translation is 85% complete.
Outdated translations are marked like this.

Кредитна картичка или Paypal

За прилози преку PayPal, изберете валута за да продолжите. Можете да дарувате и со средства од самата ваша сметка на PayPal, префрлајќи на donate(_AT_)wikimedia.org.

За уплати со кредитна картичка, eWallet, банкарско префрлање, директно подигање или интернет-банкарство, одберете го вашиот континент и вашата земја. Тогаш ќе ви се прикажат начините на уплата кои ви се на располагање.

Изберете континент.

Повторлива месечна уплата

Стиснете тука за да направите автоматска месечна уплата.

Откажи/измени ја повторливата уплата

Го цениме вашиот удел во Фондацијата Викимедија и искажаната поддршка за слободното знаење.

Свесни сме дека приликите знаат да се сменат, оневозможувајќи постојана уплата. За да ја откажете или измените уплатата, проследете ги напатствијата подолу:

PayPal

Ќе треба да се најавите на PayPal и да појдете во „My Account“ (вашиот профил) и да стиснете на „Preapproved Payments“ (претходно одобрени плаќања).

  • Оттука натаму следете ги напатствијата на екранот. Повеќе информации ќе најдете на $waystogiveurl страницата на PayPal$ways2giveclose.

Друга можност е да ги проследите напатствијата за кредитна картичка. Имајте на ум дека прилозите дадени со PayPal можеме само да ги откажуваме, но не и да ги менуваме.

Кредитна картичка
  • Пишете на giving(_AT_)wikimedia.org и кажете ни каков вид на промена би сакале да извршите и наведете што повеќе информации за првичното дарување како:
    • Е-поштенската адреса што се користеше во сметкопотврдата
    • Полно наведено име

Ќе добиете потврда по е-пошта кога ќе ја извршиме измената.

Непрофитен статус

Со Википедија раководи Фондацијата ВИкимедија. Таа е организација со непрофитен статус 501(c) со седиште во Сан Франциско, Калифорнија. Вашите прилози се $ways2give во САД $linkclose. Нашата работодавачка назнака (Employer Identification Number) гласи: $EIN

Your donations are tax-deductible in the United States. Нашата работодавачка назнака: 20-0049703

You can find detailed information about our programs and our financials in our list of Frequently Asked Questions

По обична пошта

Како примач на наплатата наведете ја „Wikimedia Foundation, Inc.“ Не испраќајте готовина по пошта.
Наша поштенска адреса (за чекови):

Прилог во акции

За да префрлите акции од вашето брокерство во нашето, дајте му го на брокерот нашето име, број на сметка и DTCC-клириншки број. Кога ќе завршите со префрлањето, пишете ни на giving(_AT_)wikimedia.org за да ја извршиме конечната проверка на префрлањето.
Доколку ви е потребна било каква помош, обратете се на _____________

Direct deposit

Фондацијата Викимедија прифаќа банкарски префрлања на следниве две сметки:
US Bank
Броеви на сметките:
Домашно банкарско префрлање во САД
Меѓународно
Банка на ЕУ
Број на сметка:

Здружена федерална кампања

Фондацијата Викимедија (Wikimedia Foundation, Inc.) е регистрирана добротворна организација во Здружената федерална кампата (CFC) на САД како национална/меѓународна независна организација. Нашиот број е: 61478.

Корпоративно истомерно дарување

$giftmatch Истомерното дарување $giftmatchclose е одличен и лесен начин да го удвоите (па дури и утроите) прилогот за Фондацијата Викимедија.
За да дознаете повеќе за истомерното дарување и нашето учество во Здружената федерална кампања (CFC), стиснете тука .
Доколку имате други прашања, пишете ни на matching(_AT_)wikimedia.org.

Moneybookers

Имаме сметка во moneybookers.com. Средствата испратете ги на donate(_AT_)wikimedia.org.

Одбивање од плата

Некои работодавачи нудат лесен и згоден начин на дарување средства на Фондацијата Викимедија со одбивање од плата. Проверете дали оваа варијанта постои во вашата организација и испратете ја евентуално потребната документација на: