GLAM School

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page GLAM School and the translation is 100% complete.

Dit is uitvalbasis van het GLAM School project. Deze pagina is in ontwikkeling en zal zich blijven ontwikkelen gedurende 2022.

GLAM School is een project van AvoinGLAM om uit te voeren, te ontdekken en te ondersteunen van praktijken die GLAM professionals, GLAM-Wiki vrijwilligers, Open GLAM advocaten en anderen helpen om meer in staat te zijn om bij te dragen aan Wikimedia en andere open projecten.

In 2022 voeren we enquêtes, chats en interviews uit over organisaties en netwerken die betrokken zijn bij het bieden van open toegang tot cultureel erfgoed. Op basis van de antwoorden proberen we ideeën in actie te brengen.

Samenvatting van discussies

Het interview en de enquête zullen zich richten op een selectie van onderwerpen. Elk onderwerp wordt samengevat op een individuele pagina. Alle onderwerpen kunnen bovendien worden becommentarieerd op de respectievelijke overlegpagina's.

Onderwerpen bekijken →

Interviews/chats

We zullen ten minste 15 interviews afnemen met verschillende organisaties en individuen die met GLAM werken. Het is belangrijk dat de selectie een grote geografische, taalkundige en thematische diversiteit vertegenwoordigt.

Aanmelden voor een interview

Als u een interview wilt boeken, kunt u uw contactgegevens invullen in de enquête en dan kunnen we beginnen!

Boek een interview →

Lees de interviews

De interviews →

Enquête

Als u de vragen wilt beantwoorden, neem deel aan de enquête. U hoeft alleen te antwoorden op de vragen die u belangrijk vindt en u kunt aan uw antwoorden werken tot het einde van 2022.

Lees en vertaal de enquêtevragen

De vragen van de enquête zijn op deze pagina vermeld. U kunt de vragen in uw eigen taal vertalen en op die manier de enquête breder verspreiden.

Enquête vragen

De enquête invullen

Optie 1

Doe de enquête via Google Forms (alleen Engels) →

Optie 2

U kunt ook de enquête hier op de wiki invullen. Tik uw gebruikersnaam in het vak in en druk op de knop. Er wordt een nieuwe pagina gecreëerd voor uw antwoorden met de vertaalde vragen. Dit werkt goed voor andere talen dan Engels die al veel van de vragen hebben vertaald.

Definities

De in het onderzoek gebruikte termen worden toegevoegd aan deze pagina.

Bekijk de definities →

Aanbevelingen

Aan het einde van 2022 zal de enquête worden bevroren en de resultaten worden samengevoegd tot belangrijke aanbevelingen voor acties die bredere consensus of betere middelen nodig hebben.