Jump to content

Globális Elérés/Csapat

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Global Reach/Team and the translation is 100% complete.

Kik vagyunk? / Mit teszünk?

Bevezetés

2012 és 2015 között főleg a Wikipédia Zero implementációján dolgoztunk a déli világtájon a tudás terjesztéséhez, így a Wikipédia Zero csapat nevet viseltük. A projekt értékelhetetlennek bizonyult, azonban megtanultuk, hogy néhány felfedezett csak a Zero lehet megoldás. Magas adatdíjak, a tudatosság hiánya, az infrastruktúra rossz állapota, alacsony szintű digitális ismeretek; ezeket csak bővebb partnerprogramokkal lehet megoldani, ezért nevünk Globális Elérésre változott. Kérdéseidet a vitalapra, vagy a globalreach(_AT_)wikimedia.org címre írhatod.

Küldetésünk

Hiszünk a szabad tudásban. Hiszünk az emberi kapcsolatok erejében. Ezért dolgozunk, hogy a bolygó minden lakosát elérjük. A Wikimédia-projektek jól ismertek az USA-ban és Európában, azonban a déli féltekéről a forgalom mindössze 30%-a származik. Azon dolgozunk, hogy a népesség 80%-a, azaz az ázsiai, afrikai, latin-amerikai és közel-keleti lakosok is részesülhessenek a szabad tudásból.

Céljaink

Célunk a Wikimédia-projektek ismertté, elérhetővé és széleskörűen használttá tétele a déli féltekén. További információkért lásd alább negyedéves célkitűzéseinket.