Jump to content

Grants:Vriendelijke Ruimte-richtlijnen

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Grants:Friendly space expectations and the translation is 100% complete.
Vriendelijke Ruimte-richtlijnen


  We zijn toegewijd om iedereen een respectvolle, transparante en pesterijvrije ervaring te bieden in de Grants-naamruimte op Meta-wiki. Wikimedia Foundation grantmaking volgt specifieke processen met specifieke doelstellingen. Deze verwachtingen zijn nodig om een aangename omgeving te verzekeren voor gerichte discussies, waar medewerkers respectvol met elkaar omgaan.

  Beleefdheid en uitgaan van goede wil zijn kernprincipes van de Wikimedia-beweging. We beseffen dat de meeste mensen de projecten en collega-leden uit de gemeenschap willen helpen, en hen geen kwaad willen doen. Vergeet niet dat de meesten van ons vrijwilligers zijn en gewaardeerd moeten worden voor de tijd en moeite die we steken in het verbeteren van de Wikimedia-projecten.

  Verwachtingen

  Wij verwachten dat je het volgende overweegt bij het aangaan van een discussie:

  1. Context en achtergrond: Heb ik basiskennis van de context en de achtergrond van de discussie? Heb ik ervoor gezorgd eerst mezelf te verdiepen voordat ik anderen dingen vraag uit te leggen?
  2. Culturele verschillen: Ben ik gevoelig zijn voor culturele verschillen en taalbarrières?
  3. Ervaring: Ben ik aan het overdenken en niet aannames aan het maken over het niveau van ervaring van een persoon (met de Wikimedia-beweging, grantmaking, projectmanagement, enz.)?
  4. Ondersteuning: Ben ik mijn opmerkingen/vragen in een opbouwende, beknopte en constructieve manier aan het omkleden, met suggesties voor verbetering?
  5. Impactfocus: Zijn mijn vragen gericht op de gevolgen van het projectvoorstel of ben ik overdreven gericht op kleine details?

  Zodra je deze punten hebt overwogen, aarzel dan niet om deel te nemen aan subsidie-discussies. Als je het liever hebt, kun je contact opnemen met een lid van de teams Community Resources of Learning and Evaluation die kan helpen om je zorgen te communiceren.

  Lastigvallen

  We tolereren in geen enkele vorm het lastigvallen van anderen. Lastigvallen omvat:

  • beledigende opmerkingen met betrekking tot geslacht, seksuele geaardheid, genderidentiteit of -expressie, een handicap, fysieke verschijning, ras, etniciteit, politieke overtuiging, nationaliteit of religie
  • geweld, bedreigingen met geweld, opzettelijke intimidatie en persoonlijke aanvallen
  • stalking, volgen of doorgaande één-op-één communicatie na gevraagd te zijn te stoppen
  • aanhoudende verstoring van discussie
  • opzettelijk "uiten" en/of doxing van de identiteit van een persoon zonder hun toestemming
  • publicatie van niet-lastigvallende privé-communicatie

  Als je je zorgen maakt over de manier waarop jij of anderen worden behandeld, neem dan onmiddellijk op communityresources(_AT_)wikimedia.org contact op met een lid van het Community Resources-team van de Wikimedia Foundation.

  Actie

  Reacties die deze verwachtingen schenden worden verborgen of verwijderd. Schenders zal worden gevraagd om intimiderend/lastigvallend gedrag te stoppen en er wordt verwacht dat daar direct aan voldaan wordt. Bijdragers aan de Grants-naamruimte die deze verwachtingen schenden zullen worden gewaarschuwd door deelnemers en de kwestie kan worden doorgestuurd aan passende gemeenschapskanalen. Hier zijn een aantal handige sjablonen en adviezen voor de aanpak van problematische commentaren en reageerders: Richtlijnen en sjablonen.

  We verwachten dat iedereen die bijdraagt aan de Grants-naamruimte, waaronder personeel van de Wikimedia Foundation, leden van het subsidiecomité, potentiële begunstigden, en leden van de gemeenschap, te allen tijde deze verwachtingen te volgen. Wij waarderen je bijdragen en je inzet om de Grants-naamruimte een vriendelijke ruimte voor iedereen te maken.

  Vragen? Contacteer via friendlyspace(at)wikimedia.org.