Jump to content

Grants:IEG/Motivational and educational video to introduce Wikimedia/January message to village pumps/nl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

Pre-productie start voor Wikipedia en Wikimedia Commons instructievideo's

We zijn verheugd dat de pre-productie is begonnen voor een serie motiverende en educatieve video's die Wikipedia en enkele van zijn zusterprojecten zal introduceren bij nieuwe bijdragers.

In de afgelopen jaren zijn er veel video's gemaakt om nieuwe medewerkers op te leiden. Deze serie zal VisualEditor en de nieuwe citatiehulpmiddel genaamd Citoid bevatten. Daarnaast zal de serie een inleiding zijn tot de Wikimedia Commons repository van media met een vrije licentie.

De videoserie en bijbehorende materialen zullen studenten en docenten helpen die deelnemen aan het Wikipedia Educatief Programma. De serie is ook bedoeld om de professionele medewerkers en vrijwilligers van galeries, bibliotheken, archieven en musea (GLAM's) met inzicht in hoe hun inhoud bekendheid krijgt op Wikimedia-sites, en hoe hun inhoud kan worden gedocumenteerd of geüpload voor directe weergave op Wikipedia en zijn zusterprojecten.

De video-inhoud zal beschikbaar zijn in segmenten die afzonderlijk kunnen worden bekeken, vertaald of bijgewerkt.

Er zijn nu vrijwillige vertalers voor Arabisch, Armeens, Tsjechisch, Duits, Grieks, Odia en Spaans. Andere vrijwilligers met vertaalvaardigheden zijn welkom om zich aan te melden op de overlegpagina.

We zijn op zoek naar feedback over de outline voor de scripts, evenals suggesties voor een aantrekkelijke naam voor de serie. Laat alsjeblieft een reactie achter op deze overlegpagina!

Groetjes,

Pine
Regisseur en scenarioschrijver van de serie

Opmerkingen

Deze serie wordt gefinancierd door een individuele betrokkenheidstoelage van de Wikimedia Foundation. Hartelijk dank aan de gemeenschap, het IEG-comité en WMF voor hun steun.