Jump to content

Grants:Risk assessment during COVID-19/September 2020 - Introducing a new risk assessment tool and guidelines for in person gatherings/nl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Dit bericht, "Introductie van een hulpmiddel risicobeoordeling en richtlijnen voor persoonlijke bijeenkomsten", werd verzonden door Janeen Uzzell op 10 september 2020.

Hallo allemaal!

Vorige maand deelde Katherine een preview van het werk dat het team Events heeft geleid op middelen om persoonlijke bijeenkomsten te ondersteunen. We hebben meer landen gezien die de beperkingen op persoonlijke evenementen verplaatsen, en we willen reageren op die veranderende realiteit voor gemeenschappen die in regio's wonen die beginnen te openen.

Het team heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om te overwegen wat nodig is om persoonlijke evenementen veilig en effectief te ondersteunen. We hebben verschillende iteraties van hulpmiddelen ontwikkeld om risico's te beoordelen en voorzorgsmaatregelen te nemen en deze gedeeld met onze affiliaties om feedback te verzamelen over wat het meest nuttig was. Bedankt voor alle feedback die we hebben ontvangen!

Nieuw COVID-19 Risicobeoordelingsprotocol

Vandaag wil ik ons nieuwe COVID-19 Risicobeoordelingsprotocol voor persoonlijke bijeenkomsten introduceren. Dit protocol is ontworpen om gevoelig te zijn voor de voortdurend veranderende omstandigheden rond deze pandemie en zal potentiële toelatingsprofessionals en gemeenschapsleden in staat stellen hun eigen vermogen te beoordelen om evenementen en activiteiten veilig te organiseren. Met dit protocol kunnen we een consistente analyse van risico's en beleidsmaatregelen voor persoonlijke evenementen leveren, met inbegrip van richtlijnen en suggesties voor het beperken van de risico's in alle gelieerde ondernemingen, verenigingen en gebruikersgroepen.

Het protocol omvat verschillende stappen die hieronder worden beschreven. We wilden deze informatie zo snel mogelijk naar u toe brengen - we werken er ook aan om dit protocol en de bijgevoegde documenten tegen het einde van september op Meta-Wiki te krijgen.

  • Stap 1 - Eerst moet u deze lijst van evenementen bekijken die onder de in aanmerking komende criteria van de Foundation vallen en de huidige beperkingen om ervoor te zorgen dat uw evenement binnen het bereik van de huidige beperkingen valt.
  • Stap 2 - Is uw evenement groter dan 10 personen? Als er maar tien personen of minder zijn (inclusief het organisatorenteam), vragen wij u om de lokale gezondheidsrichtlijnen voor uw regio of land te volgen. Ga dan voor een subsidie voor uw evenement of ga verder als het een jaarplansubsidie (APG) is. Als uw evenement groter is dan 10 personen, ga dan naar de volgende stap.
  • Stap 3 - Voor evenementen met meer dan 10 personen, gebruik de hulpmiddel Risk Assessment om de mogelijke risico's voor uw evenement te evalueren. In het eerste tabblad worden instructies gegeven over de voltooiing van het hulpmiddel. Zodra u het hebt voltooid, heeft u een totale risicopunt, een getal dat uw algemene risiconiveau bepaalt, en een controleprocent, een getal dat beoordeelt of er extra voorzorgsmaatregelen zijn die u moet nemen. Samen vormen deze uw totale risicostand, aangegeven op de laatste tab.
  • Stap 4 - Ga naar het Matrix Results Framework en identificeer de kleurcode die overeenkomt met uw totale risicoscore. De kleurcode bevat richtlijnen om u te adviseren of de bijeenkomst moet doorgaan of niet. Volg de juiste instructies voor APG- of niet-APG-begunstigden. Van hieruit kunt u een subsidieaanvraag indienen. Wanneer u uw voorstel indient bij het betreffende programma (Rapid, Conference, Project of Wikicite) wordt u gevraagd om uw exemplaar van de risicobeoordeling bij te voegen. Uw voorstel wordt in overweging genomen volgens de geschiktheidscriteria van het programma. Elk programma heeft verschillende deadlines voor indiening - neem contact op met de relevante programmamedewerker voor meer informatie.
  • Stap 5 - Als uw bijeenkomst of activiteit is goedgekeurd, bekijk dan de Checklist van richtlijnen voor persoonlijke evenementen. Dit omvat de nodige voorzorgsmaatregelen die bij het hosten moeten worden genomen.

Feedback over het nieuwe protocol

Deze pandemie is een ongekende situatie voor ons allemaal en we willen ervoor zorgen dat u potentiële risico's en omstandigheden zo grondig mogelijk kunt beoordelen. Ons doel is om ervoor te zorgen dat u, waar de lokale regelgeving dit toelaat, persoonlijke evenementen veilig en effectief kunt hervatten met de middelen en ondersteuning die u nodig heeft van de Foundation. We hebben ook een videodemo gemaakt, te vinden op de Meta-Wiki-pagina, die de bovenstaande stappen doorloopt om een subsidie in te dienen voor een persoonlijke bijeenkomst. Als u vragen of feedback heeft over dit proces en het nieuwe protocol, voel u vrij om ze te delen op deze overlegpagina.

Ik mis jullie zo veel op evenementen, of het nu afgelopen jaar was Wikimania, Wiki Indaba of een van onze vele regionale evenementen en edit-a-thons. Ik kijk uit naar de dag dat we weer samenkomen en ons werk en onze gemeenschappen kunnen vieren. Tot dan, blijf veilig en zorg voor uzelf.

Janeen Uzzell,
Chief Operating Officer
Wikimedia Foundation