Jump to content

IRC/Groepcontacten

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
< IRC
This page is a translated version of the page IRC/Group Contacts and the translation is 100% complete.
Communicatie
Wikimedia Social Suite
Ontmoeten
Babel
Verdeellijst
ComCom
Mailinglijsten
Overzicht
Administratie
Standaardisatie
Lijst info sjabloon
Afmelden
Wikimedia IRC
Lijst van kanalen
#wikidata-admin
#wikimedia-admin
#wikipedia-en-admins
Kanaaloperatoren
#wikimedia-admin
#wikipedia-en-admins
#wikipedia en #wikipedia-en
Instructies
Richtlijnen
#wikipedia
Groepscontacten
Prikbord & Logboek
Cloaks
Bots
Veelgestelde vragen
Stalkwoorden
Citaten (en)
archieven
Citaten (fr)
Andere chat netwerken
Telegram
Discord
Matrix.org
Steam

De IRC Groep Contacten zijn de verbindingen tussen de Wikimedia-gemeenschap en het personeel van het IRC-netwerk; zij zijn geen agenten van de Foundation in deze rol. Zij zijn verantwoordelijk voor en beheren alle Wikimedia-kanalen voor alle projecten en talen. Als onderdeel hiervan zijn ze betrokken bij het beheer van hostname cloaks.

De contacten hebben een beleid om zich uit de kanalen te houden en de individuele kanalen zelf te laten draaien, tenzij het voor hen absoluut noodzakelijk wordt om te ingrijpen. Dit komt omdat de meeste kanalen hun eigen gemeenschappen hebben, en het zou niet werken om de contacten te hebben die elk enkel Wikimedia-gerelateerd kanaal micromanagen.

De meest voorkomende contacttaak (na instellen cloaks) is het doorverwijzen van verkeerde kanalen of het overnemen van kanalen die worden gecontroleerd door inactieve gebruikers. Het leiden van de kanalen wordt de meeste tijd overgelaten aan de kanaal oprichters en de toegangslijstleden. De contacten houden een log met de acties hier op meta bij, en er zijn af en toe IRC bijeenkomsten, waar gebruikers eventuele problemen kunnen doorgeven die ze kunnen hebben in een omgeving gebaseerd op discussies.

Tussen deze, kunnen contacten altijd per e-mail worden verzonden via de onderstaande links. Er is ook een irc-noticeboard waar nuttige informatie wordt geplaatst.

De Libera-staff erkent de volgende personen als groepscontacten: