Jump to content

Grensesnittadministratorer

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Interface administrators and the translation is 10% complete.
Outdated translations are marked like this.
Snarveier:
IA,
Interfaceadmin,
INTADMIN

Grensesnittadministratorer er brukere med muligheten til å redigere CSS- og JavaScript-sider som gjelder hele wikien (sider som MediaWiki:Common.js og MediaWiki:Vector.css, eller tilleggsfunksjonene som listes på Special:Gadgets). Disse sidene kjøres i nettleseren til bidragsytere og lesere som kode, som kan brukes for å endre hvordan innhold stiles, endre oppførselen til sider, og til og med skape komplekse verktøy som wikiEd (de kan også endre alle andre sider i MediaWiki-navnerommet).

Redigering av CSS og JavaScript som kjøres i andre brukeres nettlesere er veldig kraftig, og potensielt skadelig om det gjøres av en ondsinnet ruker; grensesnittadministratorer bør være brukere det stoles på, og som i det minste har en grunnleggende forståelse av CSS og JavaScript, er klare over personvernsforventningene til Wikimedia-wikier, og har god forståelse av kontosikkerhet (de bruker sterke og unike passord, unngår skadelig programvare, og bruker fortrinnsvis tofaktor-autentisering ). Det anbefales at grensesnittadministratorrettighetene fjernes fra inaktive brukere, for å minske angrepsflaten. Små wikier bør også helst ha minst to personer som forstår JavaScript, slik at de kan ettergå hverandres redigeringer.

Interface administrators can also edit other users' personal JSON pages and all pages in the MediaWiki namespace. These abilities are less dangerous and shared with other user groups.

Requests

See also