Meta:WMF Office IT

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Meta:WMF Office IT and the translation is 94% complete.
Irányelvek és útmutatók WMF Office IT

A lap a Meta „WMF Office IT” (wmf-officeit) csoportjáról nyújt információkat.

A WMF Office IT csoport tagjaként a Wikimédia Alapítvány IT-csapatának dolgozói a Metán központilag bejelentkeztetett alapítványi fiókokat hozhatnak létre és zárhatnak le.

Jogok

Ez a felhasználói csoport a következő jogokat biztosítja:

Jog Leírás Indoklás
autopatrol szerkesztések automatikusan ellenőrzöttként való jelölése A WMF Office IT-fiókok által végrehajtott szerkesztések automatikusan ellenőrzöttnek vannak jelölve.
createaccount új felhasználói fiók készítése Habár ezen jogosultsággal minden felhasználó rendelkezik, a jövőbeli változtatások esetére a csoporttagokhoz külön hozzárendeltük, mivel ezen csoport elsődleges célja az új dolgozók fiókjainak létrehozása.
centralauth-lock Globális fiók zárolása vagy feloldása A joggal a csoporttagok az alapítványtól távozók fiókjait lezárhatják, illetve a visszatérő dolgozók, illetve a hibás műveletek esetén ezeket feloldhatják.
centralauth-rename Globális fiókok átnevezése Lehetővé teszi a csoport tagjainak fiókok globális átnevezését abban az esetben, ha egy Wikimédia-alkalmazott fiókja átnevezésre szorul.
noratelimit sebességkorlát figyelmen kívül hagyása Ennek célja, hogy a csoport tagjai korlátlan számú fiókot hozhassanak létre egy adott időn belül (például API segítségével).
oathauth-enable kétlépcsős azonosítás engedélyezése Allows members of this group to enable Multi Factor Authentication to increase account security. Users in this group must have MFA enabled.
tboverride Override the disallowed titles or usernames list A „WMF” betűket tartalmazó fiókneveket csak az alapítvány dolgozói hozhatnak létre a szükséges feladataik ellátásához.

Tagok