Jump to content

Misjonserklæring

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Mission and the translation is 100% complete.

Misjonserklæringen fra Wikimedia Foundation beskriver våre nåværende aktiviteter og formål, prosjektenes omfang og våre kjerneverdier. Erklæringen motsvarer visjonserklæringen og utdyper kortversjonen i «the Articles of Incorporation». Den ble akseptert ved en resolusjon i styret, i april 2007. Nåværende tekst er:

Wikimedia-stiftelsens formål er å utruste og engasjere mennesker over hele verden i innsamling og utvikling av utdanningsressurser under en fri lisens eller som har falt i det fri, og effektivt formidle den globalt.

I samarbeid med et lokalt nettverk av frivillige og våre egne uavhengige organisasjoner, omfattet av lokalavdelinger, tematiske organisasjoner, brukergrupper og andre partnere, leverer Wikimedia Foundation den nødvendige infrastrukturen og et organisatorisk rammeverk for å støtte og utvikle flerspråklige wikiprosjekt og annen innsats som tjener formålet. Wikimedia Foundation vil gjøre nyttig informasjon ifra sine prosjekter tilgjengelig på Internet kostnadsfritt i all framtid.

Forslag til endringer av formuleringer i denne erklæringen bør gjøres i Misjon/Unstable, og de vil bli ihvertfall bli gjennomgått minst årlig.

Se også våre vedtekter, visjoner, og verdier.