Jump to content

Movement Charter/Community Consultation/Announcement/Ask Me Anything Sessions

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Movement Charter/Community Consultation/Announcement/Ask Me Anything Sessions and the translation is 100% complete.

Poziv za prisustvovanje sesijama "Pitaj me bilo što o Povelji pokreta".

Ova poruka je dostupna na drugim jezicima na stranici Meta-wiki.

Zdravo svima,

Tijekom Wikimedijinog summita 2022., Odbor za izradu Povelje pokreta (MCDC) predstavio je prvi nacrt Povelje pokreta, dajući uvid u smjer budućeg rada i samu Povelju. MCDC je zatim integrirao početne povratne informacije prikupljene tijekom sastanka na vrhu. Prije nego što nastavi s pisanjem Povelje za cijeli Pokret, MCDC želi komunicirati s članovima zajednice i prikupiti povratne informacije o nacrtima tri odjeljka: Preambula, Vrijednosti i načela te Uloge i odgovornosti (izjava o namjerama). Nacrti Povelje pokreta bit će dostupni na ovoj Meta stranici, 14. studenog 2022. Razdoblje konzultacija u cijeloj zajednici o MC-u održat će se od 20. studenog do 18. prosinca 2022. Saznajte više o tome ovdje.

S ciljem da se osigura da ljudi budu dobro informirani kako bi u potpunosti sudjelovali u razgovorima i budu osnaženi da doprinesu svojim gledištima o Povelji pokreta, zakazane su tri sesije Pitaj me bilo što o Povelji pokreta. Sesije su zakazane u različitim vremenskim zonama. Svi članovi Wikimedijinog pokreta pozvani su da prisustvuju ovim razgovorima. Cilj je naučiti o Povelji pokreta - njegovom cilju, svrsi, zašto je važan i kako utječe na vašu zajednicu. Članovi MCDC-a prisustvovat će ovim sastancima kako bi odgovorili na vaša pitanja i čuli povratne informacije zajednice.

Sesije "Pitaj me bilo što" obuhvaćaju zajednice iz različitih vremenskih zona. Snima se samo prezentacija sesije i dijeli nakon završetka sastanka; nema snimanja samog toka razgovora. U nastavku je popis planiranih događaja:

  • Azija/Pacifik: 4. studenog 2022. u 09:00 UTC (vaše lokalno vrijeme). Dostupno je tumačenje na kineski i japanski jezik.
  • Europa/MENA/Subsaharska Afrika: 12. studenog 2022. u 15:00 UTC (vaše lokalno vrijeme). Dostupno je tumačenje na arapski, francuski i ruski jezik.
  • Sjeverna i Južna Amerika/ Zapadna Europa: 12. studenog 2022. u 15:00 UTC (vaše lokalno vrijeme). Dostupno je tumačenje na španjolski i portugalski jezik.

Na ovoj Meta stranici pronaći ćete više detalja; Zoom pozivnice bit će postavljene 48 sati prije početka sastanka.

Poziv za veleposlanike Povelje pokreta

Pojedinci ili grupe iz svih zajednica koji žele pomoći u uključivanju i pokretanju razgovora u svojim zajednicama o Povelji pokreta potiču se da postanu Ambasadori povelje pokreta (MC ambasadori). MC Ambasadori će provoditi vlastite aktivnosti i dobiti financijsku potporu za omogućavanje razgovora na svojim jezicima. Regionalni facilitatori iz tima za Strategiju i upravljanje pokretom dostupni su za podršku podnositeljima zahtjeva za dodjelu ovih bespovratnih sredstava. Ako ste zainteresirani, prijavite se ovdje. Ako imate konkretnih pitanja, obratite se MSG timu putem e-pošte: strategy2030@wikimedia.org ili na MS forumu.

Zahvaljujemo vam na vašem vremenu i sudjelovanju.

U ime Odbora za izradu Povelje Pokreta,