Jump to content

Newly registered user/nl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Newly registered user and the translation is 100% complete.

Een nieuw geregistreerde gebruiker is een gebruiker die zich heeft aangemeld voor een account en is ingelogd op een Wikimedia-project. Naast wat een niet-geregistreerde gebruiker kan doen, kan een nieuw geregistreerde gebruiker:

  • Aangepaste voorkeuren instellen
  • pagina's toevoegen aan een volglijst
  • hoofdgebruikerspagina's en categoriepagina's verplaatsen
  • hun bewerkingen markeren als klein
  • E-mailen naar andere gebruikers
  • De cache opschonen van een pagina zonder stap bevestigen

Volledige lijst voor alle niveaus.

Alle bewerkingen die gedaan worden door een nieuw geregistreerde gebruiker worden in de geschiedenis opgeslagen onder de gebruikersnaam in plaats van een IP-adres.

Nieuw geregistreerde gebruikers kunnen niet semi-beschermde pagina's bewerken of een pagina verplaatsen. Verschillende andere kleine beperkingen kunnen, afhankelijk van de wiki, van toepassing zijn op nieuw geregistreerde gebruikers.

  • Volgens bug 14556 zijn media-uploads een Automatisch bevestigd recht op de meeste wiki's, waarbij Commons een opmerkelijke uitzondering is.
  • Bovendien vereist een zeer kleine minderheid van wiki's registratie om nieuwe pagina's aan te maken: en.wiki (sinds 2005, "als experiment", vanwege het Seigenthaler-incident), id.wiki, fa.wiki en es.books vanaf 2011. Merk op dat, op basis van beter sociaal en statistisch onderzoek naar de effecten ervan, de gemeenschap heeft besloten om de uitbreiding van deze configuratie naar andere wiki's te stoppen, zie Limieten voor configuratiewijzigingen.
  • Op alle wiki's kunnen nieuw geregistreerde gebruikers die vanaf hetzelfde IP-adres bewerken niet meer dan 8 bewerkingen per minuut doen, allemaal samen (technische details: $wgRateLimits). Dit kan soms een probleem zijn als u meerdere nieuwe accounts aanmaakt en/of gebruikt vanaf één locatie (bijvoorbeeld voor workshops).
  • Op sommige wikis kan een extra beperking van toepassing zijn, gedefinieerd door $wgNamespaceProtection en $wgRestrictionLevels. Bijvoorbeeld, op pt.wiki kunnen pas geregistreerde gebruikers de namespace File niet bewerken.

Status Automatisch bevestigd

Op de meeste Wikimedia-projecten worden accounts die meer dan vier dagen oud zijn, als automatisch bevestigd beschouwd. Sommige uitzonderingen zijn onder meer zhwiki, nowiki en dewikibooks, die hiervoor zeven dagen vereisen.

Daarnaast vereisen sommige Wikimedia-projecten een bepaald aantal minimale bewerkingen voor een account voordat het automatisch wordt bevestigd. De gebruikelijke drempel is tien bewerkingen. Wiki's met een hoge editing getal drempel zijn onder andere arwiki, eswiki, zhwiki en wikidatawiki; die allemaal een minimum van vijftig totale bewerkingen in de wiki vereisen voordat de gebruiker de automatisch bevestigde status bereikt.

Zie ook