Politica privind parolele

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Password policy and the translation is 100% complete.

Ansamblu

Parolele reprezintă un aspect important al securității calculatoarelor. O parolă slabă poate avea ca rezultat accesul neautorizat la contul dumneavoastră. Acest lucru poate afecta securitatea și datele personale ale altor utilizatori. O parolă tare nu protejează doar individul, ci și proiectele în care este implicat.

Scop

Scopul acestei politici este de a stabili și documenta cerințele în alegerea parolelor de către utilizatorii de pe wiki-urile Wikimedia.

Sfera de acțiune

Această politică este destinată tuturor utilizatorilor care și-au deschis un cont pe un wiki Wikimedia.

Politică

Cerințele parolelor sunt definite atât pentru utilizatorii obișnuiți, cât și pentru cei cu privilegii. Aceste cerințe pot fi schimbate în viitor pentru a îmbunătăți siguranța sistemului.

 1. Cerințele parolelor pentru utilizatorii obișnuiți sunt:
  1. Trebuie să fie de cel puțin 8 caractere
  2. Trebuie să nu se regăsească în lista celor mai populare 100.00 de parole (așa cum este definită de Password Blacklist)
  3. Trebuie să nu fie aceeași cu numele de utilizator
 2. Cerințele parolelor pentru utilizatorii cu privilegii:
  1. Trebuie să fie de cel puțin 10 caractere
  2. Trebuie să nu se regăsească în lista celor mai populare 100.00 de parole (așa cum este definită de Password Blacklist)
  3. Trebuie să nu fie aceeași cu numele de utilizator

Conformare

Echipa de securitate va coordona activități precum (dar nu limitate la) auditarea conturilor, atacuri de dicționar împotriva parolelor utilizatorilor și chestionare adresate utilizatorilor.

Echipa de securitate a Wikimedia poate cere schimbarea parolelor tuturor utilizatorilor în cazul unui incident de securitate.

Excepții

Pentru excepții de la această politică, contactați security@wikimedia.org

Politici înrudite și documentație

Definiții

fishbowl - Un wiki fishbowl este un wiki care poate fi citit de oricine, dar numai anumite persoane (care au cont) pot face modificări.

utilizator obișnuit - Un cont de utilizator de pe un wiki care nu este membru al nici unui grup considerat privilegiat.

privat - Un wiki privat este un wiki unde atât lecturarea, cât și modificările, sunt accesibile numai pentru persoanele care au cont.

utilizator privilegiat - Un utilizator privilegiat este un utilizator care este membru al unui grup precum (dar nu limitat la): administrator local sau global (sysop), birocrat, oversight, check user, founder, Global Interface Editor, Robot, Ombudsmen, Staff, Steward, Central Notice Administrator și administrator de sistem. Alte grupuri identificate de echipa de securitate a Fundației Wikimedia pot fi considerate „privilegiate” chiar dacă nu sunt incluse în lista de mai sus. Toți utilizatorii de pe wiki-uri fishbowl sau private sunt considerați privilegiați.