Jump to content

Bejelentés az egységesített bejelentkezés véglegesítéséről és a fiókátnevezésről

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Single User Login finalisation announcement/RenameUser announcement and the translation is 100% complete.


Az egységesített bejelentkezés véglegesítésének célja, hogy minden Wikimédia-közreműködőnek legyen egy globális felhasználói fiókja, ami minden Wikimédia-projektben, ugyanazzal a felhasználónévvel működik. Mint talán tudod, hosszas késlekedés után, a bürokraták, intézők és a Wikimédia Alapítvány fejlesztői együttműködésének köszönhetően, az egységesítés most a végéhez közeledik. Ezáltal lehetővé válik az olyan, több wikire kiterjedő eszközök kifejlesztése is, mint a globális értesítések és figyelőlisták. Az egységesítés végdátuma még nem lett kitűzve.

A folyamat azzal jár, hogy csak globálisan lehet majd felhasználókat átnevezni. Ezért, az első lépések egyikeként, a bürokraták felhasználóátnevezési joga ezen a wikin 2014. szeptember 15-én, hétfőn megszűnik, szerepüket a globális átnevezők veszik át. Ennek a csoportnak a létrehozása folyamatban van annak érdekében, hogy a változás időpontjáig minél több projekt és nyelv lefedett legyen a segítségükkel. Három hete üzenetet küldtem minden bürokratának erről a folyamatról, hívtam őket, hogy vegyenek részt benne; és sokan jelentkeztek az új csoportba. Az intézőkkel együtt a globális átnevezők segítenek majd a szerkesztőknek a globális azonosító megszerzésének gyakran bonyolult folyamatában.

Ha eddig még nem tetted, látogasd meg a fiókösszevonásra szolgáló speciális lapot. Ha az átnevezéssel kapcsolatos helyi oldalak elavult információkat tartalmaznak, kérlek frissítsd őket, és fontold meg az átnevezést kérők m:SRUC lapra való átirányítását, különösen azokban a projektekben, ahol nincsen globális átnevezői joggal rendelkező bürokrata. Ha további kérdéseid lennének, keresd fel a Metán található tájékoztatót. A műszaki fejleményeket a mediawiki.org-on tudod követni. Engem a Metán érsz el, ha bármilyen kérdésed lenne. Köszönöm, hogy elolvastad!