Jump to content

Anunci de la finalització de la identificació única d'usuari/Pla de l'anunci

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Single User Login finalisation announcement/Schema announcement and the translation is 100% complete.

La finalització de la identificació única d'usuari està prevista pel voltant del 15 d'abril de 2015. El text de l'anunci general es pot trobar en aquesta pàgina. Bàsicament, amb la finalització es canviarà el nom d'usuaris de forma que cada compte dels projectes generals i públics de Wikimedia seran globals i tindran un únic nom. Aquest procés s'ha dut per etapes i ara és a prop de completar-se. Això requereix canviar de nom els 2.851.363 de comptes existents en wikis locals que no existeixen globalment i que tenen conflictes de noms d'usuari. Els comptes que ja són globals (comproveu-ho a Special:CentralAuth) no seran canviats i no es veuran afectats per aquest procés. Algunes mètriques bàsiques s'aniran actualitzant a mesura que el procés avanci.

Tots els comptes que calgui canviar de nom seran contactats en la pàgina de discussió de l'usuari de cada wiki on el compte estigui registrat. Addicionalment, cadascun dels wikis tenen la pàgina Special:UsersWhoWillBeRenamed que mostra els usuaris que seran canviats en aquell wiki. Animem als membres de la comunitat local que utilitzin aquesta informació per ajudar als usuaris que ho necessitin. Si un compte amb el nom canviat intenta iniciar una sessió amb les dades antigues, després de la finalització, serà informat de l'existència del canvi de nom. Els usuaris poden demanar un canvi de nom global en el seu wiki local en qualsevol moment, abans o després d'aquest procés, utilitzant Special:GlobalRenameRequest.

Com es determinen els comptes que seran canviats de nom?

En cas de conflicte entre un compte global amb comptes locals, el titular del compte global mantindrà el seu nom i els comptes locals en conflicte seran canviats o bé al nom nou que triï l'usuari o bé a un format local del nom d'usuari si aquest no en tria cap (p. ex. Nomanterior~ptwiki). En cas de conflicte entre diversos comptes locals, sense cap compte global existent, s'usarà el següent esquema de prioritats per decidir a qui s'assigna el compte global. Això ho determina i executa un script. Als comptes blocats se'ls aplicaran tots els mateixos criteris, anteriors o posteriors.

Tingueu en compte que si un dret determinat no està especificat aquí és que no es considerarà pel càlcul de qui obtindrà el nom de compte global.

  1. Titular de compte global
  2. Verificador de comptes
  3. Oversight
  4. Buròcrata
  5. Administrador

Resolució de conflictes romanents

En cas de conflicte de comptes locals, sense cap compte global, i sense que cap d'ells tingui un dret d'usuari mencionat més amunt, o que el dret sigui comú, llavors mantindrà el nom el compte amb més edicions en qualsevol wiki en el moment de la publicació d'aquest anunci. En cas d'empat en el número d'edicions, mantindrà el nom el compte amb la data de registre més antiga. En cas d'empat en la data de registre, o bé que cap compte tingui una data registrada degut a la seva antiguitat, llavors l'script seleccionarà el titular a l'atzar.

Per què aquests criteris?

  • Els drets d'usuari són la forma més justa per determinar la titularitat del nom de compte únic. Cap forma és perfectament justa, però les altres comporten massa variabilitat entre wikis. Per exemple, el valor del comptador d'edicions varia enormement entre wikis i no tenim cap manera de valorar-ho automàticament si haguéssim d'utilitzar el comptador d'edicions com el principal factor determinant i no només com un sistema de desempat.
  • S'han triat aquest drets, i només aquests, perquè són els drets d'usuari bàsics en tots els nostres wikis.
  • L'ordre escollit representa la dificultat d'adquisició del dret d'usuari corresponent, i la necessitat percebuda per a la persona amb aquest dret d'actuar sobre una base inter-wiki.
  • El problema dels noms d'usuari en conflicte requereix una solució tècnica per resoldre-ho. Tanmateix, no és l'única solució. En última instància, els stewards i els reanomenadors globals poden saltar-se aquest esquema sobre una base de cas per cas reanomenant usuaris a través dels canals, processos i polítiques apropiats de la comunitat, i discutint-ho entre les parts afectades. Aquest procés hauria de ser col·laboratiu, tant com sigui possible.