Færdiggørelse af enkeltbrugerlogin/Annoncering af plan

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Single User Login finalisation announcement/Schema announcement and the translation is 100% complete.

Færdiggørelsen af enkeltbrugerlogin er planlagt til at ske den 15. april 2015 eller deromkring. Teksten til offentliggørelsen finder man på denne side. Dybest set går færdiggørelsen ud på at omdøbe brugere, således at alle konti på generelle, offentlige Wikimedia-projekter bliver globale og har et unikt navn. Processen har stået på i etaper og er nu tæt på blive gjort færdig. Det kræver en omdøbning af 2.851.363 konti, som findes på lokale wikier, og som ikke eksisterer globalt og som har navnesammenfald. Konti der allerede er globale (se Special:CentralAuth) vil ikke blive omdøbt og vil ikke blive påvirket af denne proces. Nogle målinger vil blive opdateret efterhånden som processen skrider fremad.

Alle konti, der kræver omdøbning, vil blive kontaktet på brugerens diskussionsside på hver enkelt wiki, hvor en konto er registreret. Desuden har hver enkelte wiki Special:UsersWhoWillBeRenamed, som er en side, der opremser alle brugere, der skal omdøbes på den pågældende wiki. Lokale brugere er velkomne til at benytte oplysningerne til at hjælpe brugere, der kan have behov for det. Hvis en omdøbt konto forsøger at logge ind ved hjælp af sine gamle indlogningsoplysninger fra før færdiggørelsen, vil vedkommende få besked om at omdøbningen har fundet sted. Brugerne kan til enhver tid bede om en global omdøbning på deres lokale wiki, før eller efter processen er gennemført, ved at benytte Special:GlobalRenameRequest.

Hvad afgør hvilke konti der skal omdøbes?

I tilfælde af et sammenfald, hvor en global konto har sammenfaldende lokale konti, vil indehaveren af den globale konto beholde sit navn og sammenfaldende lokale konti omdøbes til enten et nyt brugernavn som vedkommende selv vælger, eller til en lokaltilpasset udgave af brugernavnet, hvis et nyt brugernavn ikke er valgt (fx GammeltBrugernavn~dawiki). I tilfælde af et sammenfald, hvor flere lokale konti er i konflik med hinanden, og der ikke er en global konto, vil følgende plan for løsning sådanne sammenfaldende brugernavne blive anvendt til at afgøre, hvem der får det globale brugernavn. Det besluttes og udføres af et softwarescript. Alle ovennævnte og nedennævnte betingelser gælder også blokerede konti.

Bemærk, at hvis en rettighed ikke er anført her, så tages den ikke i betragtning under beregningen af hvem, der bliver ejer af det globale kontonavn.

  1. Global kontoindehaver
  2. Tjekbruger
  3. Oversight
  4. Bureaukrat
  5. Administrator

Løsning af tilbageværende sammenfald

Hvis der er en situation, hvor ingen lokale konti med navnesammenfald har en brugerrettighed nævnt oven for eller flere har den samme brugerrettighed og der ikke er en global konto, tildeles brugernavnet den lokale konto med flest redigeringer på en hvilken som helst wiki, gældende fra det tidspunkt denne annoncering offentliggøres. I tilfælde hvor flere konti har det samme antal redigeringer, tildeles brugernavnet den lokale konto med den tidligste registreringsdato. Hvis der også er flere konti med den samme registreringsdato eller ingen konto har en registreringsdato på grund af dens alder, vælger scriptet en tilfældig konto.

Hvorfor denne plan?

  • Brugerrettigheder er den mest retfærdige måde, at afgøre ejerskabet af unikke kontonavne. Ingen metode er fuldstændig retfærdig, men alternativerne medfører for megen varians mellem wikier. For eksempel: værdien af en redigering har meget forskellig betydning på tværs af wikier, og vi har ingen programmatisk måde at tage højde for det, hvis antal redigeringer var det afgørende parameter til at træffe beslutningen og ikke blot til at afgøre tilfælde hvor resultatet ellers er uafgjort.
  • Disse rettigheder, og kun disse rettigheder, blev valgt, fordi det er de grundlæggende brugerrettigheder på tværs af alle vores wikier.
  • Den valgte rækkefølge repræsenterer hvor svært det er, at få tildelt de respektive brugerrettigheder, og det fornemmede behov for personer med den enkelte rettighed, at arbejde på tværs af wikier.
  • Problemet med sammenfaldende brugernavne kræver en teknisk løsning. Men det er ikke den eneste løsning. I sidste ende kan forvaltere og globale omdøbere overtrumfe planen fra sag til sag, ved at omdøbe brugere gennem de relevante kanaler, processer og retnnigslinjer, samt ved debat mellem de påvirkede personer. Processen bør være så samarbejdsmæssig som muligt.