Jump to content

Najava završetka procesa spajanja svih suradničkih računa u sustav središnje prijave (SUL)

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Single User Login finalisation announcement and the translation is 100% complete.
"Za nove vijesti o napretku ovog razvoja, pogledajte mw:SUL finalisation.

Razvojni tim Wikipedia Foundation-a uvodi neke promjene u funkcioniranju računa, kao dio naših tekućih nastojanja da pružimo nove i bolje alate našim suradnicima (kao što su cross-wiki obavijesti). Kako bi podržali ove promjene, korisnici moraju imati svugdje jednako korisničko ime. To će nam dopustiti da vam pružimo nove mogućnosti koje će vam pomoći u boljem uređivanju i raspravljanju, i dopustiti fleksibilnije korisničke dozvole za alate. Jedan od preduvjeta za ovo je da sada korisnički računi moraju biti jedinstveni kroz svih 900 Wikimedia wikija.

Nažalost, trenutno neki suradnički računi nisu jedinstveni na svim wikiprojektima, nego se preklapaju s drugim suradnicima koji koriste isto suradničko ime. Kako bi ubuduće svi ovi suradnici mogli koristiti Wikimedijine wikiprojekte, preimenovat ćemo nekoliko ovih računa tako da imaju “~” i ime njihovog wikiprojekta će biti dodano završnom dijelu njihova suradničkog imena. "Ova promjena dogodit će se u travnju 2015. godine". Primjerice, suradnik imena "Primjer" na švedskom Wječniku kojem će se promijeniti ime postat će "Primjer~svwiktionary".

Svi će suradnički računi raditi kao i prije te će im se nastaviti pripisivati zasluge za sve njihove dosadašnje doprinose. S druge strane, suradnici preimenovanih računa (s kojima ćemo sa svakim pojedinačno kontaktirati) morat će rabiti novo suradničko ime kad se budu prijavljivali.

Lokalno preimenovanje suradnika je uklonjeno kako bi se spriječilo odspajanje globalnih računa uslijed lokalnog preimenovanja. Suradnici mogu zatražiti preimenovanje koristeći Special:GlobalRenameRequest na lokalnom wikiju ili zatražiti preimenovanje računa ovdje na Meti, ako im se ne sviđa novo suradničko ime.

Pogledajte također