Jump to content

Obvestilo o zaključku uvajanja enotne prijave

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Single User Login finalisation announcement and the translation is 100% complete.


Za ažurne novice o razvoju te novosti glejte mw:SUL finalisation.

Ekipa razvijalcev Fundacije Wikimedia spreminja način delovanja uporabniških računov kot del prizadevanja za nudenje novih, boljših uporabniških orodij (npr. obveščanje med wikiji). Da bi omogočili te spremembe, morajo imeti uporabniki enako uporabniško ime povsod. S tem vam bomo lahko dali nove možnosti za urejanje in razpravljanje ter prožnejše podeljevanje pravic za uporabo orodij. Pogoj za to pa so enotna uporabniška imena na vseh 900 wikijih Fundacije.

Na žalost trenutno nekateri uporabniški računi niso enotni, temveč so v konfliktu z drugimi uporabniki, ki si delijo enako uporabniško ime. Da bi lahko vsi ti uporabniki nadaljevali z uporabo Wikimedijinih wikijev tudi v prihodnosti, bomo preimenovali nekatere od teh računov z dodatkom "~" in imenom njihovega wikija na koncu uporabniškega imena. Datum tega posega še ni določen. Za primer, preimenovani uporabnik z imenom "Zgled" na slovenskem Wikislovarju bo postal "Zgled~slwiktionary".

Vsi uporabniški računi bodo delovali kot prej in bodo ohranili zgodovino urejanj. Vendar pa se bodo morali uporabniki s preimenovanimi uporabniškimi računi (obvestili jih bomo osebno) prijavljati z novim uporabniškim imenom.

Možnost lokalnega preimenovanja je bila ukinjena, na ta način ni več tveganja, da bi povzročila odklop sicer globaliziranega uporabniškega računa. Uporabniki lahko zaprosijo za preimenovanje z uporabo orodja Special:GlobalRenameRequest na svojem lokalnem wikiju ali pa zaprosijo za novo preimenovanje, če jim zamenjano uporabniško ime ni všeč.

Glejte tudi