Jump to content

Verktyg för mindre wikier/Startpaket

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Small wiki toolkits/Starter kit and the translation is 95% complete.

Översikt

Den här sidan riktar sig först och främst till Wikimedias mindre wikier. Den listar resurser, verktyg och rekommendationer på tekniska områden som man kan följa, och förklarar hur man kan få hjälp av andra. Om du är en utvecklare, redaktör, moderator eller gemenskapsorganisatör på en mindre wiki kan den här sidan underlätta din wikis arbetsflöde och hjälpa din gemenskap växa. Den här sidan är också relevant för wikier som inte är Wikimedia-kärnwikier som precis startats.

Kom igång med en ny wiki

Intresserad av att starta en ny språkversion? Läs Ansökningar för nya språk för att skapa en Wikimedia-projektwiki på ett nytt språk, och Förslag på nya projekt för att föreslå att skapa nya projektwikier.

Läs starta upp en intern Wikimedia-wiki för information om att skapa en intern wiki för Wikimedia-aktiviteter, kommittéer och filialer.

Utforma huvudsidan

Läs Utforma huvudsidan för hur man kan utforma huvudsidan med CSS för att bättre anpassa den för mindre skärmar.

Wiki-konfigureringsändringar

Läs Wikimedias webbplatsansökningar för hur man ansöker om och utför konfigureringar som att ändra logotyp, aktivera och stänga av tillägg eller ändra lokala grupprättigheter på en wiki.

Populära mallar, moduler och riktlinjer

Utforska populära mallar och moduler som kan användas för standardvarningar eller meddelanden, innehållsformatering och justering, faktamallar, förbättring av källor, osv. Bekanta dig också med riktlinjerna för att skriva mallar och kopiera eller översätt befintliga mallar från en annan wiki till din lokala wiki.

Användbara bottar, verktyg och riktlinjer

Utforska användbara bottar som kan underlätta automatiska repetitiva uppgifter på en wiki. Bekanta dig dessutom med riktlinjerna för att skapa, utforska eller aktivera en bot. Du kan lära dig om användbara verktyg som stöttar Wikimedia-användare i deras arbete.

Populära finesser och riktlinjer

Utforska populära finesser som kan användas för att redigera, läsa, patrullera, osv. Bekanta dig dessutom med riktlinjerna för att utforska, utveckla eller aktivera finesser på en wiki.

Blockera dåliga redigeringar

Läs om missbruksfilter för information om hur man använder filter på din wiki för att blockera dåliga ändringar och handlingar.

Frågor?

Ställ frågor som den här sidan på Talk:Small wiki toolkits/Starter kit. Om duy behöver tekniskt stöd i något av de ovannämnda områdena, se Ställ dina tekniska frågor.

Se även