Pienen wikin työkalupakit

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Small wiki toolkits and the translation is 26% complete.
Outdated translations are marked like this.

Small wiki toolkits project logo
Small wiki toolkits project logo
Photo of opening ceremony at Wikimania 2019 where Small Wiki Toolkits was introduced as a focus area
Small Wiki Toolkits -aihepiiri esiteltiin Wikimanian avajaisseremoniassa 2019

Tervetuloa! Tällä aloitteella tuetaan pienten wikien yhteisöjä. Täällä voit oppia ja jakaa teknisiä taitoja, joilla voit tukea, ylläpitää ja kasvattaa yhteisöäsi.

Tämä projekti kehittyy jatkuvasti. Katso miten voit auttaa.

Työkalupakit

Työkalupakit koostuvat suositelluista välineistä sekä oppimateriaalista, joilla kehitetään, kasvatetaan ja ylläpidetään pieniä wikejä. Voit käyttää näitä työkalupakkeja erilaisten teknisten taitojen opettelemiseen tai hyödyntää niitä työpajoissa, joissa voit opettaa yhä useammille niitä taitoja.

Configure your site

Analyze data with Lua

  • Learn Lua to get data from Wikidata into infobox templates:

Starter kit

Build and deploy tools

  • Learn to deploy your first tool on Toolforge:

Kysy teknisiä kysymyksisi

Onko jokin epäselvää? Kysy ihmeessä! Emme voi kuitenkaan (vielä) tarjota yhtä pistettä, josta varmasti saat vastauksen kysymykseesi. Hyviä paikkoja kysyä ovat yleensä mediawiki.orgin tukipiste, jotkut sähköpostilistat ja IRC-kanavat, Tech-sivu Meta-wikissä tai ylläolevien sivujen keskustelusivut, kunhan tarkistat, että keskustelusivut ovat olleet aktiivisessa käytössä viime aikoina.

You can also join the Small Wiki Toolkits Telegram group.

Auta meitä tässä aloitteessa

Oletko harkinnut teknisten taitojen kasvattamista wikiyhteisössäsi? Oletko kiinnostunut työpajoista, virtuaalitapahtumista, työkalupakeista, video-ohjeista tai kiinnostunut vaihtamaan tietoa ongelmista ja haasteista pienemmissä wikiyhteisöissä? Tule mukaan: lisää kommentti keskustelusivulle!

Järjestämme ja seuraamme tehtäviä Small-Wiki-Toolkitsin Phabricator-projektissa. Tapaamme joskus videoneuvottelussa, ja meillä voi olla muitakin keskustelupaikkoja tulevaisuudessa, kun ryhmä kasvaa.

Kehitä työkalupakkeja

Haluamme tarjota pienen joukon linkkejä korkeatasoisiin, käytännönläheisiin ("Miten teen...?") aineistoihin. Usein tämä tarkoittaa, että on yhdenmukaisuuden ja ajantasaisuuden vuoksi ensin parannettava olemassaolevaa dokumentaatiota selkeällä englannin kielellä. Keräämme ja keskustelemme tietyn aihepiirin olemassaolevista heikkotasoisista dokumentaatiosivuista vastaavassa Phabricator-tehtävässä sen sijaan, että listaisimme sivulle kymmenen lisätietolinkkiä. Ihanteellisesti meillä olisi joistain aiheista lyhyt, hyvin tehty video-ohjeistus käännettävällä tekstityksellä.

Jos haluat kehittää ja dokumentoida työkalupakin itse, tässä on joitain suosituksia:

Organize a workshop

Interested in starting a workshop series or initiative? The workshop guide describes the roles and responsibilities of organizers and mentors of small wiki toolkits. For more info, contact us on the talk page.

Menneitä tapahtumia ja aiheeseen liittyvää toimintaa

Participants at Indic Wikimania Hackathon presenting their ideas

2022

2021

2020

2019

Jäsenet

Jäsenet voivat vapaasti kutsua itseään Small wiki toolkits -ryhmän jäseneksi. Voit liittyä jäseneksi muokkaamalla allaolevaa jäsenlistaa ja lisäämällä käyttäjälaatikon käyttäjäsivullesi kirjoittamalla $userbox. Lisää myös tämä sivu tarkkailulistallesi, jotta saat ilmoituksia sivulle ja sen keskustelusivulle tehdyistä muutoksista.

Members are free to self-identify as Small wiki toolkits group members. You may do so by editing the members list below and adding the following userbox to your user page by typing {{User SWT}}. Also, add this page to your watchlist to receive notifications about changes made to its content or discussion page.

This user is a member of the Small wiki toolkits group.

Jäsenluettelo

Partner Organizations

Katso myös