Sociale media

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Social media and the translation is 43% complete.
Outdated translations are marked like this.
Home Best practices Article of the week Friendly space policy

De Wikimedia Foundation communicatiewerknemers maakten sociale media-accounts aan voor de Foundation en Wikipedia. De twee grootste hebben 5 miljoen fans Facebookpagina voor Wikipedia en een Twitter-account met 368.000 volgers, https://twitter.com/wikipedia. Aangemaakte Instagram-en [$wpfb Pinterest]accounts worden gebruikt om publiek domein en CC0 gelicentieerde foto's gepost. Onze sociale mediastrategie is er om als een ambassadeur van het merk te dienen, de kloof te overbruggen tussen nieuwsgierig publiek en een complexe beweging. Om deel te nemen aan de gemeenschapsconversaties over sociale media, [$facebookgroup Facebookgroep] of de publieke e-maillijst, $social-email.

We also manage, but do not actively use, Wikipedia accounts on Pinterest and Snapchat, along with @wikisource on Twitter.

Contact

Als u problemen ziet bij onze sociale media, stuur dan een e-mail naar aan $email1.

Team

Het sociale mediateam* wordt geleid door Digitale Communicatie Manager Jeff Elder, die verslagen doorgeeft aan Katherine Maher. Nog mensen die in het team zitten, zijn James Alexander, Juliet Barbara, Ed Erhart, Aubrie Johnson, Zack McCune, Joe Sutherland, Heather Walls en Andrew Sherman. Gemeenschapsleden zijn welkom om ideeën te suggereren en te reageren op ontwerpen van berichten via een publieke e-maillijst, $social-email.