Sociale media

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Social media and the translation is 100% complete.
Home Best practices Article of the week Friendly space policy

De Wikimedia Foundation's communicatiewerknemers beheren meerdere sociale media-accounts voor de Foundation en Wikipedia.

Er zijn ook ongebruikte Wikipedia-accounts op Pinterest en Snapchat en een @wikisource op Twitter.

Het Wikimedia Foundation team 'Talent and Culture' deelt het beheer van de Foundation's LinkedIn pagina.

De afdeling Product & Technologie van de Wikimedia Foundation houdt de officiële Mastodon-instantie voor de Wikimedia Foundation bij.

Contact

Sociale media verzoeken met voorstellen aan de Wikimedia Foundation en de Wikipedia accounts kunnen worden gedaan met dit Google formulier. Wij kijken dan of deze voorstellen relevant zijn en geschikt voor een groter publiek en ze onze strategische doelen ondersteunen. Wij verwelkomen initiatieven, aansprekende verhalen en visies die onze beweging en onze prioriteiten versterken.

Team

De Wikipedia en Wikimedia Foundation sociale media accounts worden beheerd door het Geïntegreerde Marketing team binnen de afdeling Communications. De inhoud wordt bepaald door leden van het team met speciale kennis de de sociale media strategie en betrokkenheid met en binding met de beweging- en organisatiedoelen. In julirt 2023 zijn de primaire contacten voor opmerkingen en vragen over deze genoemde kanalen: Lucas Pasqual en Olga Spingou.