Jump to content

Надзорници/Избори 2015

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Stewards/Elections 2015 and the translation is 91% complete.
The following discussion is closed: This election is closed and these pages are an archive of that event.
 • Новите надзорници се избираат еднаш годишно. Надзорниците извршуваат технички задачи на сите викија на Викимедија, врз основа на консензусот на заедницата и Правилата за надзорници* промена на корисничките права пристап, преглед на кориснички информации во случаи на злоупотреба и така натаму (вид. поподробно).
 • Повеќе информации за гласањето, преведувањето и кандидирањето прочитајте ги напатствијата. Можете и да проверите дали сте подобни за да бидете гласачи.
 • Кандидатурите можат да се поднесуваат од 15 јануари 2015, 00:00 (UTC) до 28 јануари 2015, 23:59 (UTC). Прашањата за кандидатите поставувајте ги сè до крајот на изборите.
 • Гласањето ќе започне на 08 февруари 2015, 18:00 (UTC) и ќе заврши на 28 февруари 2015, 17:59 (UTC). Кандидатите мора да ги задоволуваат критериумите и да освојат барем 30 гласа „за“ со 80% поддршка. Исходот можете да го проследите на страницата за собрани статистики.
 • Потврдната постапка на тековните надзорници ќе се одвива напоредно.

Попис

Кандидат Да Не Воздржан Прашања Исход
Avjoska Yes No Neutral Questions Not elected
Cekli829 Yes No Neutral Questions Not elected
DidiWeidmann Yes No Neutral Questions Not elected
Einsbor Yes No Neutral Questions Elected
Jusjih Yes No Neutral Questions Elected
Linedwell Yes No Neutral Questions Elected
MarcoAurelio Yes No Neutral Questions Elected
Mys_721tx Yes No Neutral Questions Not elected
Natuur12 Yes No Neutral Questions Not elected
Pmlineditor Yes No Neutral Questions Elected
Ruy Pugliesi Yes No Neutral Questions Elected
Stryn Yes No Neutral Questions Elected
Taketa Yes No Neutral Questions Elected
Vodomar Yes No Neutral Questions Not elected
Confirmation of current Stewards

Повлечени

Следниве кандидати ги имаат повлечено своите кандидатури:

 • ниеден

Неподобни

Следниве кандидати не ги задоволуваат условите наведени во напатствијата и затоа се неподобни.

Кандидат Исход
Vinodtiwari2608 Disqualified

Изборна комисија

Изборите ги приредуваат самите надзорници. Одборот на доверители во 2009 г. реши повеќе да не се произнесува со потврди за резултатите. Така, надзорниците составуваат изборна комисија за секои избори посебно, кои се состојат од доброволци задолжени за следниве нешта:

 • Затворање на изборите;
 • Заверка на исходот од изборите, по проверка на полноважноста на дадените гласови;
 • Назначување на избраните кандидати;
 • Затворање на потврдите;
 • По овие потврди, оценување на консензусот во заедницата и решавање дали надзорниците конечно да се потврдат.

Членови

Ако сакате да помогнете во приредувањето на изборите за надзорници за 2015 г., послужете се со усогласителната страница .
Доколку ви трба некаква помош, слободно побарајте ја на #wikimedia-stewards-electionsповрзи се или на страницата за разговор.

Results

Results: The following candidates were elected as stewards:

 1. Einsbor (talk · contribs)
 2. Jusjih (talk · contribs)
 3. Linedwell (talk · contribs)
 4. MarcoAurelio (talk · contribs)
 5. Pmlineditor (talk · contribs)
 6. Ruy Pugliesi (talk · contribs)
 7. Stryn (talk · contribs)
 8. Taketa (talk · contribs)

Поврзано