Надзорници/Избори 2016

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Stewards/Elections 2016 and the translation is 100% complete.
The following discussion is closed: This election is closed and these pages are an archive of that event.
  • Новите надзорници се избираат еднаш годишно. Надзорниците извршуваат технички задачи на сите викија на Викимедија, врз основа на консензусот на заедницата и Правилата за надзорници* промена на корисничките права пристап, преглед на кориснички информации во случаи на злоупотреба и така натаму (вид. поподробно).
  • Кандидатурите можат да се поднесуваат од 15 јануари 2016, 00:00 (UTC) до 28 јануари 2016, 23:59 (UTC). Прашањата за кандидатите поставувајте ги сè до крајот на изборите.
  • Гласањето ќе започне на 08 февруари 2016, 14:00 (UTC) и ќе заврши на 28 февруари 2016, 13:59 (UTC). Кандидатите мора да ги задоволуваат критериумите и да освојат барем 30 гласа „за“ со 80% поддршка. Исходот можете да го проследите на страницата за собрани статистики.

Попис

Кандидат Да Не Воздржан Прашања Исход
BlackBeast Yes No Neutral Questions Not elected
Cekli829 Yes No Neutral Questions Not elected
Érico Yes No Neutral Questions Not elected
Hindustanilanguage Yes No Neutral Questions Not elected
Masti Yes No Neutral Questions Elected
MIKHEIL Yes No Neutral Questions Not elected
NahidSultan Yes No Neutral Questions Elected
Richwales Yes No Neutral Questions Not elected
Rxy Yes No Neutral Questions Not elected
Viswaprabha Yes No Neutral Questions Not elected
Потврда од тековните надзорници

Повлечени

Следниве кандидати ги имаат повлечено своите кандидатури:

Кандидат Да Не Воздржан Прашања Исход
Defender Yes No Neutral Questions Withdrawn
Matiia Yes No Neutral Questions Withdrawn
Syum90 Yes No Neutral Questions Withdrawn
Tufor Yes No Neutral Questions Withdrawn

Неподобни

Следниве кандидати не ги задоволуваат условите наведени во напатствијата и затоа се неподобни.

Кандидат Исход
Aursani Disqualified
Jogi don Disqualified
Varg Disqualified

Изборна комисија

Изборите ги приредуваат самите надзорници. Одборот на доверители во 2009 г. реши повеќе да не се произнесува со потврди за резултатите. Така, надзорниците составуваат изборна комисија за секои избори посебно, кои се состојат од доброволци задолжени за следниве нешта:

  • Затворање на изборите;
  • Заверка на исходот од изборите, по проверка на полноважноста на дадените гласови;
  • Назначување на избраните кандидати;
  • Затворање на потврдите;
  • По овие потврди, оценување на консензусот во заедницата и решавање дали надзорниците конечно да се потврдат.

Членови

Ако сакате да помогнете во приредувањето на изборите за надзорници за 2016 г., послужете се со усогласителната страница .
Доколку ви трба некаква помош, слободно побарајте ја на #wikimedia-stewards-electionsповрзи се или на страницата за разговор.

Исход

Изход: Следниве кандидати беа избрани за надзорници:

  1. Masti (talk · contribs)
  2. NahidSultan (talk · contribs)

Поврзано