Jump to content

2015 Strategy/Community consultation/sq

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Strategy/Wikimedia Foundation/2015/Community consultation and the translation is 95% complete.
Outdated translations are marked like this.
Raporti i konsultimit të strategjisë

Fondacioni Wikimedia (WMF) është një organizatë jo fitimprurëse, bamirësie dhe vepron në projektet më të mëdha të enciklopedike të njohurisë siç është Wikipedia. Duke puniar me mijëta konribues vullnetarë të dedikuar dhe lexues, në mënyrë konstante po rrisim projektet tona dhe po zgjerojmë kapacitetet tona në mënyrë që që ne të ndajmë përmbajtje edukative shumëgjuhëshe falas me të gjithë botën.

Vizioni juaj ka rëndësi. Ne po punojmë në një strategji për WMF, dhe kemi nevojë për mendime paraprake për të ardhmen. Ne po mbledhim informacione nga njerëz si ju. Ekspertiza dhe prespektiva që ju do të na sillni do të na ndihmojë të zgjerojmë mendimet dhe të krijojmë produkt shumë përfaqësues të qëllimeve tona. Ne do to lexojmë kontributet tuaja që të ndihmojmë në formulimin e strategjisë sonë, të cilën ne do ta ndajmë me komunitetin pë komente.

Nëse do të donit më shumë të dhëna, ju lutemi shikoni “dokumentacionin”.

Si mund të merrni pjesë?

Ju lutemi lexoni skenarin e mëposhtem dhe përgjigjuni pyetjeve tek faqja e diskutimeve.

Skenari

Mjedisi i internetit është gjithmonë në ndryshim. Në tre vitet e ardhshme ne parashikojmë një ndikim të madh nga së paku dy prirje të mëdha botërore:

Bota po bëhet e lëvizshme. Moda sot tregon se pajisjet e lëvizshme po bëhen metoda kryesore (dhe shpesh e vetmja!) për të hyrë në Internet nga shumica e njerëzve në botë. Faqet tona duhet të jenë të pregatitura plotësisht për këtë. Miliardi i ardhshëm i përdoruesve të Internetit po hyjnë në linjë (duke përfshirë një numër të konsiderueshëm nga Azia, Amerika Latine, dhe Afrika). Këta përdorues kanë shumë pak ose aspak njohuri rreth ndonjë projekti të Wikimedia dhe mund të kenë motivime të reja për të marrë pjesë.

Pyetjet

  1. Cilat nga prirjet kryesore do të identifikoni përveç përdoruesve të lëvizshëm dhe miliardëve njerëz në të ardhshmen?

Bazuar në modat e ardhshme të cilat ti mendon se janë të rëndësishme, si do të dukeshin projektet e Wikimedia të lulëzuara dhe të shëndetshme?

Na thuaj çfarë mendon

Ndihmo që të formoni të ardhmen e Fondacionit Wikimedia duke shtypur butonin më poshtë. Mendimi juaj do të vlerësohet sapo të fillojë proçesi.

Ju lutemi mbani mend se të gjitha përgjigjjet do të paraqiten publikisht dhe duke i dërguar ato ju i dërgoni ti shohë publiku, në mëyrë që ne ti përdorim dhe ti lëshojmë për qëllime kërkimore ose të tjera. Julutemi mos jepni të dhëna private këtu.