Jump to content

Strategy/Wikimedia Foundation/2016/Community consultation/Knowledge/fi

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Strategy/Wikimedia Foundation/2016/Community consultation/Knowledge and the translation is 100% complete.


Yksi laajoista aiheista, johon Wikimedia-säätiö tulee keskittymään tulevassa vuosittaisessa suunnitelmassaan, on "tieto". Tieto on mitä jaamme maailmalle. Pyrimme laatuun, monimuotoisuuteen kattavuudessamme sekä saavutettavuuteen kaikille.

Kun olet valmis vastaamaan kysymyksiin, klikkaa sivun alalaidassa olevaa nappia.

Kriittinen kysymys koskien tietoa

Vapaaehtoisemme käyttävät kaikenlaisia lähteitä ja informaatioita luodakseen laadukasta ja kattavaa työtä. Kuitenkin on ollut suuria hiljattaisia innovaatioita tavoissa joiden avulla tietoa luodaan, jaetaan ja vastaanotetaan. Hiljattaiset teknologiset kehitykset myös mahdollistavat automaattisen tietomateriaalin generoimisen ja jakamisen.

Mikä on mielestäsi paras tapa Wikimedia-säätiölle mukautua lukijoiden tietotarpeisiin (pienet pätkät, monimuotoiset formaatit, kielet jne.) sekä tukeakseen materiaalin laatua?

Mahdollisia strategisia lähestysmistapoja tiedon tukemiseksi

Alla on monia lähestysmistapoja, joita Wikimedia-säätiö mahdollisesti ottaa tietoa kohtaan. Lue lävitse nämä kuusi vaihtoehtoa ja kerro meille valitsemalla kaksi tai kolmea "numeroa" näistä kuudesta vaihtoehdosta, joita haluaisit meidän toteuttavan. Kutsumme sinut myös jakamaan oman ideasi!

Lähestysmistapa 1

  • Tarjotaan helppokäyttöisiä työkaluja ja kannusteita multimedian ja lyhyen tekstimuodon kontribuutioon, tukemaan mobiili- ja pikaselauskäyttäjiä.

Lähestysmistapa 2

  • Laajennetaan materiaalia nopeammin mahdollistamalla yhteisöjohtoisten materiaaliyhteistyöohjelmien kuten GLAMin (Galleries, Libraries, Archives and Museums).

Lähestysmistapa 3

  • Lisätään materiaalin laatua ja ajankohtaisuutta teknologisesti lisäämällä editoriemme kykyä lisätä, monitoroida ja prosessoida materiaalia.

Lähestysmistapa 4

  • Mitataan ja vähennetään systemaattista sukupuoli- ja muupuolueellisuutta koko materiaalissamme projektikohtaisesti.

Lähestysmistapa 5

  • Lisätään kattavuutta avainkielissä käännöstyökalujen ja ihmisprosessin kautta.

Lähestysmistapa 6

  • Tutkitaan tapoja mitata konegeneroitua, koneverifioitua ja konetuettua materiaalia.

Ehdota omaa lähestysmistapaa

  • Onko sinulla muunlaista toimintaideaa, jota meidän pitäisi priorisoida tukeaksemme tietoa? Anna meidän tietää!
align=right Kiitos mielipiteittesi kontribuutiosta tähän konsultaatioon!