Strategy/Wikimedia Foundation/2016/Community consultation/Knowledge/nl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Strategy/Wikimedia Foundation/2016/Community consultation/Knowledge and the translation is 100% complete.


Een van de brede onderwerpsgebieden waarop de Wikimedia Foundation zich wil richten in het komende jaarplan is Kennis. Kennis is wat we delen met de wereld. We streven naar hoge kwaliteit, diversiteit in onze dekking en toegankelijkheid voor iedereen.

Wanneer je klaar bent om te antwoorden klik dan alsjeblieft op de knop onderaan de pagina.

Een kritische vraag over 'kennis'

Onze vrijwilligers gebruiken diverse bronnen en informatie om goede en beknopt werk te creëren. Hoewel, er zijn belangrijke recente innovaties in de manier waarop kennis wordt gecreëerd, gedeeld en ontvangen. Recente technische voortgang laat ook geautomatiseerde opwekking en verspreiding van inhoud toe.

Wat is naar jouw mening voor de Wikimedia Foundation de beste manier om zich aan te passen aan de veranderende behoeften van lezers (korte snippertjes, verschillende formats, talen etc.) en om te helpen de inhoud te verbeteren?

Potentiële strategische annpakken om kennis te verbeteren

Hieronder zijn verschillende benaderingen die de Wikimedia Foundation kan kiezen om kennis te ondersteunen. Lees alsjeblieft door deze ze opties en laat ons weten naar welk benaderingsnummer tot twee of drie van deze zes benaderingen jij het meest zal steunen. We nodigen je ook uit je idee te delen.

Benadering een

  • Bied eenvoudig te gebruiken instrumenten en prikkels om multimedia inhoud en korte teksten toe te voegen die mobiele gebruikers en snel opzoek gebruikers van pas komen.

Benadering twee

  • Breid inhoud sneller uit door inschakeling van gemeenschapsgeleide inhoudsamenwerkingsverbandpartnerschapsprogramma's zoals GLAM (Galerijen, Bibliotheken, Archieven en Musea).

Benadering drie

  • Vergroot kwaliteit van de inhoud en tijdigheid door technologische ondersteuning van onze redacteuren om hen in staat te stellen inhoud te creëren, te monitoren en te verwerken.

Benadering vier

  • Meet en verminder systematisch vertekening zoals naar sociale sekse maar ook andere vertekening in onze algehele inhoud per project.

Benadering vijf

  • Vergroot dekking in sleuteltalen door vertaalinstrumenten en menselijke processen.

Benadering zes

  • Onderzoek mogelijkheden voor machine gegenereerde, machine geverifieerde en machine ondersteunde inhoud.

Suggereer een benadering

  • Heb je een ander idee dat we zouden moeten prioriteren om te helpen kennis te verbeteren? Laat het ons weten!
align=right Dank je wel voor het delen van je gedachten in deze consultatie!