Jump to content

Strategy/Wikimedia Foundation/2016/Community consultation/fi

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Strategy/Wikimedia Foundation/2016/Community consultation and the translation is 92% complete.


Tervetuloa vuoden 2016 Wikimedia-säätiön toimintasuunnitelmakonsultaatioon. Koko vuoden 2015 säätiö on tutkinut kuinka asettaa tärkeysjärjestykseen sen työtaakan parhaiten tukeakseen liikkeen tavoitteita, jotka asetettiin, mutta ei saavutettu vuosien 2010-2015 toimintasuunnitelmassa. Tämän konsultaation tarkoitus on auttaa Wikimedia-säätiötä määrittämään suunnat sen tulevalle työpanokselle, alkaen heinäkuussa 2016 ja jatkuen 12-24 kuukautta siitä eteenpäin.

Strategy approaches report

Pohjautuen tulevaisuudennäkymäämme, toimintasuunnitelmiimme 2010 ja 2015 sekä tutkimukseemme ulkoisista vaikutuksista; olemme määritelleet kolme laajaa huomiota vaativaa aihealuetta säätiölle: tavoittavuus, yhteisöt ja tieto (lisätietoa näistä myöhemmin). Säätiön henkilökunta ja muutamat pienet yhteisöryhmät antoivat mielipiteensä avainongelmista ja ideoita jokaisesta huomiota vaativasta aihealueesta. Nämä tiivistettiin toimintasuunnitelmiin, jotka yhteisö arvostelee täällä. Tehtävämme on nyt määritellä - yhteisöjen kanssa - mitkä toimintasuunnitelmat tullaan asettamaan etusijalle parhaiten toteuttaaksemme näkemyksemme näissä kolmessa aihealueessa.

Tämä konsultaatio tulee sisältämään kolme sivua, jokainen keskittyen eri aihealueeseen. Jokaisella sivulla tulemme kysymään sinulta yhden laaja-alaisen kysymyksen siitä miten sinusta Wikimedia-säätiön tulisi parhaiten ratkaista tietty merkittävä kyseisen aihealueen ongelma. Sen alla tulemme luetteloimaan kuusi mahdollista kehityssuuntaa aihealueelle. Rajallisten resurssien ja ajan takia emme voi tehdä kaikkia, vaan meidän on valittava muutama näiden joukosta. Tulemme kysymään sinulta näistä kaksi tai kolme tärkeintä, joihin meidän tulisi keskittyä. Voit myös - valinnaisesti ja lisäksi - lisätä oman lähestymistapasi. Kaikki kerätty tieto tullaan käyttämään avuksi lopullisten prioriteettien valinnassa vuosittaisessa suunnitelmassamme. Huomatkaa myös että säätiö tulee käyttämään seuraavia kriteerejä priorisaatioprosessissa: vaadittavat resurssit, säätiön kyky vaikuttaa aiheessa ja viimeiseksi paras sopivuus säätiölle (verraten työ, joka sopisi paremmin vapaa-ehtoisille ja yhteistyökumppaneille).

Olkaa kilttejä ja noudattakaa ohjeistusta Friendly Space Expectations jakaessanne ajatuksianne tai keskustellessanne muiden ajatuksista.

Informaatio tästä konsultaatiosta tulee auttamaan toimintasuunnitelmaamme etenemään.


align=right Thank you for contributing your thoughts to this consultation!

Aikalinja

Nämä ovat tavoitepäivät tälle prosessille.

  • Tammikuun 11: Sivujen listaus käännettäväksi
  • Tammikuun 18: Yhteisökonsultaation lanseeraus avainaiheista
  • Helmikuun 15: Konsultaation päättyminen
  • Helmikuun 26. mennessä: Konsultaation lopputuloksen julkistaminen
  • Maaliskuun 4. mennessä: Ensimmäisen kommentoitavan luonnoksen julkistus