Jump to content

Стратегия/Уикимедианско движение/2017/Цикъл 1

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Strategy/Wikimedia movement/2017/Cycle 1 and the translation is 100% complete.

Стъпка 1: Научете повече, преди да започнете

Този документ предоставя първоначален преглед на потенциалните теми, които могат да възникнат по отношение на нашето движение и бъдеще в различни разговори за стратегията. Той ще бъде актуализиран и подобряван при появата на по-добра информация от проучванията и дискусиите. Тук можете да научите повече за:

  • Предстоящи тенденции за населението, образованието и технологиите
  • Нашето движение и екосистема: кои сме ние днес
  • Как се развиваме като движение (тенденции в приносите, съдържанието и читаемостта)

Стъпка 2: Обсъждане на бъдещето ни

Един голям въпрос

Нашата цел като движение е да определим посока, която да привлича и вдъхновява всички нас по пътя ни към 2030 г. Тя ще ни помогне по-добре да организираме и категоризираме дейностите ни в рамките на движението, и ще бъде достатъчно гъвкава, за да се променя като цяло във времето.

Големият въпрос, на който се стремим да отговорим, е следния:

Какво искаме да изградим или постигнем заедно през следващите 15 години?

Споделете мислите си на Мета-Уики

Прочетете и коментарайте това, което другите мислят

Участвайте в дискусия в рамките на друга група или общност

Можете също така да:

Споделите мислите си в лично допитване (Въпроси на английски език)
Това проучване се хоства на услуги, осигурени от трета страна. За информация относно поверителността на личните данни и обработката им, моля, вижте Декларацията за поверителност

Следващи стъпки: Синтезиране и цикли на дискусията

Дискусиите ще бъдат непрекъснато обобщавани и отделяни по теми. Основните точки на обсъждането ще бъдат споделяни във всички уикита, за да се улесни научаването на това, което мислят другите из цялото движение.


В момента сме в първия цикъл на дискусията. Ще има два други цикъла, към които може да се присъедините. В следващите цикли, до август 2017 г. ще се опитаме да се доближим до посоката и областите за фокусиране.