אסטרטגיה/תנועת ויקימדיה/2017/מקורות/מעגל 2/סיכום/11-4 ביוני
Appearance
זהו סיכום קצר המתייחס לדיונים השונים המתקיימים במסגרת המעגל השני של התהליך האסטרטגי בין התאריכים 11-4 ביוני. הקיצורים השונים המוצגים כאן מתייחסים לשפות המקור השונות, עליהן מתבסס הסיכום. לדוגמה, השפה העברית מוצגת באמצעות הצירוף HE. על מנת להעביר מושג כללי ביחס לדיונים השונים אותם דפי המקורות מסכמים, סיכום זה מציין כמה הצהרות היו זמינות בכל דף מקור במועד עריכת הסיכום, ולכן נלקחו בחשבון במסגרתו. (3), למשל, פירושו שדף מקור מסוים כלל 3 הצהרות בעת כתיבת הסיכום. אתם מוזמנים גם לראות את הסיכומים של השבוע הראשון, השבוע השני, והשבוע השלישי במסגרת מעגל 2 של התהליך האסטרטגי.
- מפתח לרשימת הנושאים
- קהילה רחבה ומשגשגת
- העידן הטכנולוגי
- תנועה גלובלית אמיתית
- מקור הידע האמין ביותר
- השתלבות במערך הידע הגלובלי
קהילה רחבה ומשגשגת - A
- במסגרת ועדת השלוחות (1 עד 45), המשתתפים שהתייחסו לנושא זה הסכימו כי מדובר בנושא החשוב ביותר, כל עוד אנו רוצים תנועה בת-קיימא ומשגשגת של ויקימדיה (§AffCom5) ו-(§AffCom10). לגבי נושא זה המשתתפים דיברו על חלוקת כספים (§AffCom12), תקשורת טובה יותר (§AffCom13), קיבולת, בניית כישורים (§AffCom16) ונורמות התנהגות בשלוחות (§AffCom18). הם הציעו גם לשתף פעולה עם ארגונים לא ממשלתיים, רשויות ממשלתיות (§AffCom18) כולל קבוצות חינוכיות וקבוצות סייבר (§AffCom20), קבוצות ידע חופשי (§AffCom21) וקבוצות ממשלתיות פתוחות (§AffCom22).
- במסגרת הדיון בקהילה הערבית (8 עד 16), המשתתפים סברו כי נושא זה חשוב (§Ar12), והם גם דיברו על תהליך הערכת המשתמשים (§Ar9).
- במסגרת ויקיפדיה ההולנדית (1 עד 23), המשתתפים הגיבו במונחים של שם המשתמש כי אנחנו צריכים לנטוש את השימוש בשמות בדויים (§nl9). הם גם סברו כי הרעיון של שליטה הדוקה יותר על ידי קרן ויקימדיה יהיה שגוי (§nl21).
- במסגרת הדיון בוויקיפדיה האנגלית (99 עד 105), המשתתפים ציינו כי אם נעקוב אחר נושא זה, הדבר יכול ליצור את האוטופיה שהאינטרנט נועד במקור להיות (§EN103).
- במסגרת ויקיפדיה הצרפתית (49 עד 72), המשתתפים ציינו כי אנחנו צריכים לשתף פעולה עם מוסדות ואגודות העובדים בתחומי הגיוון, שוויון (§FR56), וארגונים המציעים הכשרה לגישור, ואלו המציעים הכשרה לתקשורת לא אלימה (§FR59). משתמש אחד גם ציין כי הכללה בהכרח מרמזת על שיפור העיצוב של האתר (§FR55).
- במסגרת ויקיפדיה הגרמנית (44), אחד המשתתפים אמר כי ככל שוויקיפדיה תהיה רחבה יותר, כך גם היא תהיה מאוזנת וניטרלית יותר (§DE1).
- במסגרת הפגישות האישיות בקהילה ההינדית (1 עד 15), המשתתפים ציינו כי נושא זה חשוב מאחר וזה תנאי מוקדם לדבר על נושאים אחרים (§HI1), ושאנחנו לא יכולים לגדול אם אין אחדות בקהילה (§HI5).
- במסגרת הדיון בוואטסאפ בקהילה ההינדית (1 עד 18), המשתתפים אמרו שאם נעקוב אחר הנושא הזה נראה פחות ניגוד אינטרסים, הבנה טובה יותר ועורכים חדשים עם תרומות תכופות יותר (§HIWA18). הם גם ציינו כי אם בריאות הקהילה מובטחת, אז השאר יתרחש באופן אוטומטי (§HIWA1).
- במסגרת ויקיפדיה ההינדית (1 עד 33), המשתתפים ציינו כי בריאות הקהילה חשובה להצלחת התנועה (§hi9) ושלא נוכל להגשים את המטרות שלנו בהצלחה ללא הנושא הזה (§hi10). תקשורת ושיתוף פעולה בקרב הקהילה נדרשים על מנת להפוך את הנושא הזה לחזק יותר (§hi12). אנחנו גם יכולים לשתף פעולה עם פלטפורמות מדיה חברתית ומוסדות חינוך שונים (§hi13).
- במסגרת מטא-ויקי (73 עד 86), המשתתפים הציעו לשתף פעולה עם מומחים (§Meta74) ולחזק קשרים חברתיים מחוץ לרשת (§Meta74).
- במסגרת ויקיפדיה הפולנית (24 עד 32), משתמש אחד העיר כי נושא זה חשוב משום שהיקף הפגיעה במשתמשים חדשים הוא גבוה מאוד (§PL24), אך משתתף אחר סבר כי קהילה בריאה היא לא המטרה שלנו, אלא אחד המשאבים בהם אנחנו יכולים להשתמש למטרה אסטרטגית כלשהי (§PL26).
- במסגרת ויקיפדיה הספרדית (47 עד 48), משתמש אחד סבר שעלינו להפסיק ולתעדף אנגלית (§ES47).
- במסגרת ויקיפדיה הטורקית (1 עד 4), המשתתפים אמרו כי קהילות בריאות ומאורגנות צריך להיות הנושא המרכזי (§tr4), ושהדבר גם ישפיע על הנושאים האחרים (§tr2).
- במסגרת WikiDonne's User Group discussion, המשתתפים סברו שכל שאר הנושאים מתבססים על נושא זה (§WikiDonne1).
- עובדי קרן ויקימדיה סברו כי בריאות הקהילה היא חיונית להשפעה בתחומים אחרים (§WMFStaff1). אם אנו עוקבים אחר נושא זה, זה יבטיח שוויון (§WMFStaff46), גיוון (§WMFStaff49), השתתפות רחבה (§WMFStaff54), ומדיניות ברורה יותר (§WMFStaff61) במסגרת התנועה. זה יבטיח גם סביבה בריאה יותר עבור סטודנטים וחינוך (§WMFStaff52).
העידן הטכנולוגי - B
- במסגרת הדיון בקהילה הערבית (8 עד 16), המשתתפים הציעו ליצור ערוץ וידאו (§Ar10) כדי להפיץ את התוכן האינפורמטיבי של ויקיפדיה ולגשת לקהל רחב יותר (§Ar11).
- במסגרת ריאיונות פרטניים בקהילה הסינית (20 עד 22), המשתתפים הציעו לגבש אסטרטגיה עבור 5 השנים הקרובות, שכן ייתכן שיהיה קשה לנו לחזות את התפתחות הטכנולוגיה ב-15 השנים הבאות (§ZH21).
- במסגרת ויקיפדיה ההולנדית (1 עד 23), המשתתפים סברו כי נושא זה חשוב ואנחנו צריכים ממשק חדש עם דגש על פשטות (§nl11). הם גם ציינו כי צריכה להיות דרך לשלב ויקיפדיה פשוטה לתוך ויקיפדיה הרגילה (§nl3). הם גם דיברו על הפרויקטים הכושלים וקראו להפסיק להתמקד בהם (§nl13).
- במסגרת סקר המיילים ההולנדי (1 עד 3), משתמש אחד הגיב על נושא זה ודיבר על הפשטת ההעלאות לקומונס (§nlemail1).
- במסגרת הפגישות האישיות בקהילה ההינדית (1 עד 15), המשתתפים סברו שהנושא הזה חשוב כי כלים טובים יותר נחוצים כדי להבטיח שתרומה לתנועה תהיה קלה, וגם כדי להבטיח שימור של העורכים (§HI9), וזה יהיה שימושי מאוד אם נפעל עם ארגונים כמו גוגל, בינג ומיקרוסופט (§HI12).
- במסגרת ויקיפדיה ההינדית (1 עד 33), המשתתפים הציעו לשתף פעולה עם יצרני מכשירים ניידים וספקי שירות (§hi18).
- במסגרת מטא-ויקי (73 עד 86), המשתתפים הציעו לשתף פעולה עם מפתחים ואקדמאים בתחום התרגום האוטומטי, טיפול בנתונים לשיפור ויקידטה, ויקיפדיה ויישומים ניידים אחרים (§Meta79).
- במסגרת ויקיפדיה הפולנית (24 עד 32), המשתתפים ציינו כי נדרשת יותר אוטומציה (§PL31), אחרת נהפוך לקירות משעממים של טקסטים בעידן של עולם המולטימדיה (§PL30).
- עובדי קרן ויקימדיה סברו שאם נעקוב אחר הנושא הזה נישאר רלוונטיים (§WMFStaff299), ונשפר את האיכות שלנו (§WMFStaff310). משתמש מסוים אמר כי ערך השקיפות שלנו הפך להיות מסובך יותר להגשמה (§WMFStaff305). משתמשים אחרים דיברו על בינה מלאכותית (§WMFStaff308) אוטומציה (§WMFStaff309) תרגום (§WMFStaff331) רב לשוניות (§WMFStaff332) שקיפות (§WMFStaff333) וציטוטים (§WMFStaff325).
קהילה גלובלית אמיתית - C
- במסגרת ועדת השלוחות (1 עד 45), המשתתפים אמרו שאם נעקוב אחר הנושא הזה נוכל להתגבר על מחסומי השפה (§AffCom23) ונוכל באמת להתקרב לחזון שלנו של מתן גישה חופשית לסך כל הידע האנושי (§AffCom26). המשתתפים הציעו כי השלוחות גם מספקות תמיכה בתשתית כדי לסייע בהרחבת העבודה האסטרטגית המשותפת שלנו (§AffCom29). הם גם דנו על חוויות משותפות (§AffCom32), פערים והטיות (§AffCom34), הפצת פרויקטים ומשאבים (§AffCom37), התמקדות יותר בכנסים אזוריים (§AffCom39), הרחבת שותפויות מחוץ לתנועה (§AffCom40) ואנחנו יכולים לקיים שותפויות עם חברות טלפוניה, מוסדות חינוך, ארגונים לא ממשלתיים (§AffCom43) וארגונים הפועלים לטובת גיוון לשוני (§AffCom45).
- במסגרת הדיון בקהילה הבנגלית (7 עד 10), המשתתפים סברו כי אנחנו צריכים לוודא שכל אדם עם המכשיר המתאים יוכל לגשת לתוכן שלנו (§BN7), ואנחנו יכולים להפחית את אפליית הידע על ידי יידוע של כולם בדבר החשיבות והשימושיות של הפרויקטים של ויקימדיה (§BN8).
- במסגרת הדיון בוויקיפדיה העברית (24), אחד מהמשתתפים סבר שזה הנושא הכי פחות חשוב, מאחר שוויקימדיה עדיין לא יכולה לתקן את העולם, ואין לה את המשאבים לחבר חצי מהעולם לרשת האינטרנט (§HE24).
- במסגרת המפגשים האישיים בקהילה הבנגלית (1 עד 15), המשתתפים סברו כי נושא זה חשוב (§HI15), וכי התנועה שלנו תגדל מהר יותר אם נתמקד בנושא זה (§HI3).
- במסגרת ויקיפדיה ההינדית (1 עד 33), המשתתפים ציינו כי הליכה בעקבות נושא זה תתרום לגלובליזציה בפועל של הידע (§hi19), כאשר הפצה גלובלית של ידע חיוני היא דבר הכרחי (§hi20).
- במסגרת ויקיפדיה האיטלקית (90 עד 100), המשתתפים סברו שעלינו להתמודד טוב יותר עם החדשנות בפלטפורמות (§IT91). הם גם הציעו לנו לייבא (לתרגם) תוכן מוויקיפדיות קטנות לוויקיפדיות הגדולות ולהילחם בקולוניאליזם התרבותי (§IT97).
- במסגרת מטא-ויקי (73 עד 86), המשתתפים ציינו כי זה בהחלט החשוב ביותר מבין כל הנושאים (§Meta82). המשתתפים דיברו גם על הטרדה ועל זמינות של תמונות אמנות (§Meta84) וקריטריונים לתוכן לא חופשי (§Meta85).
- במסגרת ויקיפדיה הרוסית (32 עד 36), משתתף אחד ציין כי ההפצה הגיאוגרפית שגויה - התנועה העולמית אינה מתייחסת ליבשות, אלא לשפות נדירות ותרבויות בסכנת הכחדה (§RS32), אם כי משתמש אחר לא הסכים (§RS34). הם גם הציעו לשתף פעולה עם אנשי חינוך מבתי הספר הלאומיים וקהילות של ילידים (§RS36).
- במסגרת ויקיפדיה הספרדית (47 עד 48), אחד המשתתפים ציין כי כדי להיות יותר גלובליים ולשלב ידע מכל רחבי העולם, אנחנו צריכים להיות פחות מקומיים (§ES48).
- במסגרת ויקיפדיה הטורקית (1 עד 4), המשתתפים הציעו כי פתיחת משרדים אזוריים ו/או מדינתיים יהפכו את הנושא לחזק יותר (§tr3).
- במסגרת ויקיפדיה הווייטנאמית (20 עד 27), המשתתפים ציינו כי אנו יכולים לשלב חוכמות ותרבויות רבות לתוך ויקיפדיה על ידי היותנו פתוחים, צנועים וכוללניים (§VI24), והגלובליזציה יכולה לעזור לנו לקדם את ויקיפדיה בעולם באופן טבעי (§VI25).
- חברים בויקימדיה מרוקו (1 עד 4), סברו כי הגישה לוויקיפדיה היא לא הדבר היחיד, אנחנו צריכים לוודא גם שהתוכן זמין בשפות רבות ככל הניתן (§WMMO3). הם גם הציעו שיתוף פעולה עם מוסדות וממשלות שעושים מאמצים בהרחבת הגישה לאינטרנט (§WMMO4).
מקור הידע האמין ביותר - D
- במסגרת הדיון בקהילה הבנגלית (7 עד 10), המשתתפים הציעו שעדיף לעשות שימוש בעזרה מטעם מומחה במקרים מיוחדים (§BN10).
- במסגרת ריאיונות פרטניים בקהילה הסינית (20 עד 22), המשתתפים הציעו שהקהילה תקדם שיתוף פעולה עם ארגונים אחרים, אשר חולקים את אותה המשימה והערכים כמו ויקי (§Ar20).
- במסגרת ויקיפדיה ההולנדית (1 עד 23), המשתתפים סברו כי יש לאפשר יותר מחקר מקורי (§nl17). אנחנו צריכים להתמקד גם בנושאים אנציקלופדיים מסורתיים יותר, ולצמצם את כמות המדיניות הנוכחית שיש לנו (§nl19).
- במסגרת הדיון בוויקיפדיה האנגלית (99 עד 105), המשתתפים אמרו כי ויקיפדיה זקוקה למידע אמין כדי לשרוד ולשגשג (§EN101).
- במסגרת ויקיפדיה הצרפתית (49 עד 72), המשתתפים סברו כי העצמת ויקיברסיטה יכולה בהחלט להגדיל את החשיפה ואת הרצינות של התנועה בכללותה (§FR70).
- במסגרת הדיון בקבוצת הוואטסאפ ההינדית (1 עד 18), המשתתפים סברו כי ההפיכה למקור מהימן של ידע עשויה לסייע בהבאת יותר עורכים (§HIWA10) ולהתמקד בתוכן שייצור סביבה מרתקת יותר עבור הקוראים שלנו (§HIWA8).
- במסגרת ויקיפדיה ההינדית (1 עד 33), המשתתפים ציינו כי אם נעקוב אחר נושא זה נוכל להבטיח אמינות, שביעות רצון טובה יותר של הקוראים, וויקיפדיה תשמש כמקור של ציטוטים אמינים (§hi2). הם גם הציעו לשתף פעולה עם מדענים, סופרים וסטודנטים (§hi28).
- במסגרת ויקיפדיה האיטלקית (90 עד 100), אחד המשתתפים אמר כי זהו הנושא החשוב ביותר (§IT100).
- במסגרת ויקיפדיה הפולנית (24 עד 32), המשתתפים סברו כי נושא זה הוא החשוב ביותר (§PL28). הם גם הציעו ללמד את הוויקיפדים למצוא מקורות מהימנים (§PL32).
- במסגרת ויקיפדיה הוייטנאמית (20 עד 27), המשתתפים ציינו כי ניתן לעבוד עם אוניברסיטאות על מנת לבצע משימות סטודנטים של בדיקת מקורות ותיקון מידע במאמרי ויקיפדיה (§VI26).
השתלבות במערך הידע הגלובלי - E
- במסגרת ויקיפדיה הערבית (8 עד 16), אחד המשתתפים ציין כי עלינו לנסות ולהגביר את מאמצינו להגיע אל כל היחידים והקבוצות התת-מיוצגות בעולם במסגרת מערך הידע הגלובלי (§Ar16).
- במסגרת סקר המיילים ההולנדי (1 עד 3), משתמש הציע כי השלוחה ההולנדית צריכה לשתף פעולה עם אוניברסיטאות (§nlemail2).
- במסגרת מפגשים אישיים בקהילה ההינדית (1 עד 15), אחד המשתתפים אמר כי זהו הנושא השני בחשיבותו (§HI14).
- במסגרת ויקיפדיה ההינדית (1 עד 33), המשתתפים סברו כי נושא זה הוא באמת חשוב, וההישרדות של ויקיפדיה עלול להיות במשבר אם אנחנו לא נעקוב אחר הנושא הזה (§hi30).
- במסגרת ויקיפדיה האיטלקית (90 עד 100), המשתתפים ציינו כי כאנציקלופדיה, ויקיפדיה היא כבר חלק ממערך הידע הגלובלי, ולכן הם דיברו על איך אנחנו חלק ממנה, וזה תלוי בנושאים אחרים (§IT99).