Стратегия/Уикимедианско движение/2017/Актуализации/11 януари 2017 г. - Актуализация №4 в стратегическия процес на уикимеданското движение

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search

Съобщение от Катрин Мар

Това съобщение, „11 януари: Актуализация на стратегическия процес на уикимеданското движение (# 4!)“, е изпратено от Катрин Мар на 11 януари 2017 г.

Здравейте,

Миналата седмица актуализацията закъсня, тази е по-рано - служителите на Фондацията са заедно тази седмица за Срещата на разработчици и персонал през следващите два дни, по време на които ще направим повече отколкото само лични срещи, учене и споделяне. Така че, без повече приказки:

Както споменах в предишни актуализации, ние работим за определянето на външните експерти, които да бъдат водещите архитекти на процеса. Много съм развълнувана да Ви запозная с williamsworks!

Williamsworks има повече от десетгодишен опит в работата с подобни организации, фирми и филантропи по света. Техният екип е съставен от хора с голям опит в областите на филантропията, комуникациите, обществените политики, както и глобалното развитие. Те са базирани в Сиатъл и имат глобален екип на места като Найроби и Берлин. По време на процеса, ще работим със специално определен за нас екип, включващ и тяхната основателка, Уитни Уилямс.

Williamsworks ще отговарят за координирането на всички различни части и нужди на стратегическия процес. Те ще работят в тясно сътрудничество с други хора от Фондацията, общността и с моя милост, за да ни помогнат да определим нужната ни информация и разговорите, от които се нуждаем. Те ще ни водят при анализирането на информацията и вземането на решенията, за да ни помогнат да стигнем до обща посока.

За да започнем този работен процес, аз се радвам, че те ще се присъединят към нас на срещата на целия персонал тази седмица. Днес те са срещнаха с екипи от цялата Фондация, за да се запознаят с хората. Утре и в петък те ще бъдат тук, за да слушат и научат повече за нашата култура и мисия.

През последните няколко седмици, ние оценихме williamsworks наред с други кандидати, съгласно критерии, които отразяват нуждите ни като движение. Това включва дали кандидатът е създавал успешни стратегии за организации или движения преди, дали са демонстрирали нужното разбиране на необходимостта от изграждане на цялостен процес, и дали кандидатът има международен и нестопански опит. (По-специфичните критерии са очертани на Мета-Уики.)

Следващата стъпка е оформянето и потвърждаването на основния екип, подпомагащ работата, която предстои. Моля, проверявайте този списък и Портала за стратегията на движението на Мета-Уики за повече информация.

Катрин