Стратегия/Уикимедианско движение/2017/Актуализации/18 май 2017 г. - Актуализация №17 в стратегическия процес на уикимеданското движение

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search
Other languages:

Съобщение от Катрин Мар

Това съобщение, „18 май: Актуализация на стратегическия процес на уикимеданското движение (# 17!)“, е изпратено от Катрин Мар на 18 май 2017 г.

Здравейте,

Резюме: Дискусиите от цикъл 2 продължават! Лиза Зайц-Грюуел се присъедини като инструктор към основния екип.

Дискусиите от Цикъл 2 в ход на Мета-Уики, на повече от дузина локални уикита, в други канали като WhatsApp и Telegram, и на различни офлайн места по света.

Тези дискусии са съсредоточени върху петте най-важни теми:

Започнахме да публикуваме първите идеи от разговорите, които провеждаме с външни експерти и партньори. Те се намират в портала за стратегии на Мета-Уики, така че хората да имат възможност да обсъдят как тези идеи могат да повлияят върху темите, които се обсъждат.

Получихме много полезна обратна връзка от членовете на общността при превода и оформянето на тези теми, така че те да има повече смисъл за повече хора. По този начин, работим и върху някои леки промени в текста, за да направим всяко описание на темата по-лесна за разбиране и за междуезиков превод. Тези промени ще бъдат публикувани в рамките на седмицата на Мета-Уики.

Разбира се, можете да намерите повече информация за всяка от тези теми, дискусиите по тях и как да участвате, на портала за стратегията на движението в Мета-Уики.

Процесът за стратегията на движението продължава да расте и набира скорост! Това е благодарение на вашето участие. За помощ с вътрешната координация на този нарастващ процес, помолих нашия способен и талантлив Главен изпълнителен директор, Лиза Зайц-Грюуел, да се присъедини към основния екип като инструктор на екипа и работните групи. Тя ще помогне да се уверим, че хората имат необходимата информация и подкрепа, за да могат да се съсредоточат върху постигането на чудесни резултати. Оценявам желанието на Лиза да се присъедини към усилията, докато продължаваме да увеличаваме мащаба в отговор на вашето участие!

В другите (изборни) новини...

Искам да благодаря на над 5 000-те члена на общността, които участваха в тазгодишния процес на избиране от общността на Управителен съвет на Фондация Уикимедия!

Докато очакваме резултатите, моля, не забравяйте, че все още можете да разгледате кандидатурите за членове на Комитета за разпределение на средства (КРС) или за омбудсман на КРС. В КРС има пет свободни места, както и позицията на омбудсман - и особено бихме искали да насърчим кандидати от общности, езици и географски райони, които понастоящем не са представени!

Не забравяйте, че дори ако не сте заинтересувани да се кандидатирате за член на КРС, все още можете да зададете въпроси на кандидатите.

Kwaheri! (В превод от суахили: „Довиждане!“)
Катрин