Jump to content

Стратегия/Уикимедианско движение/2017/Актуализации/23 декември 2016 г. - Актуализация №2 в стратегическия процес на уикимеданското движение

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

Съобщение от Катрин Мар

Това съобщение, „23 декември: Актуализация на стратегическия процес на уикимеданското движение (# 2!)“, е изпратено от Катрин Мар на 23 декември 2016 г.

Здравейте,

Както споменах миналата седмица, ние планираме да правим повече редовни актуализации докато процеса за стратегията на движението продължава напред. Миналата седмица беше доста дълга по необходимост, така че се надяваме изпращането на по-редовни известия да ни позволи да използваме по-кратък формат. Докато те най-често ще идват от мен, очаквам, че ще видите и други хора да се редуват при изпращането им и кръгът на участие да се разширява.

Акценти от изминалата седмица:

  • Ние сме в последните етапи на интервюиране на потенциални водещи стратегически архитекти и се надяваме да сме избрали и подписали договор до следващата ни актуализация. Ще сме в състояние да споделим повече информация, след като договорът е налице.
  • Очакваме обсъждането в общността относно предложените график и план за процес на стратегията да започне през януари.
  • Нашият екип от групата за стратегията на движението се срещна вчера и обсъди видовете групи, които виждаме в движението и въздействието, което могат да окажат върху процеса и бъдещата стратегия. Можете да научите повече информация за групата на Мета-Уики.

Предстоящо:

  • През новата година очаквам с нетърпение представянето на ръководещия стратегически архитект и осигуряването на повече информация относно плана за януари.

Можете също така да следите нашите актуализации на портала в Мета-Уики за стратегията за движението.

Няма да правя актуализация през следващата седмица, тъй като офисите на Фондация Уикимедия ще бъдат затворени за празниците в периода между 25 декември и 2 януари. Ако празнувате празниците, надявам се те да са изпълнени с добри хора и добро настроение.

Очаквам с нетърпение да ви видя всички през 2017 г.!

Катрин.