Стратегия/Уикимедианско движение/2017/Актуализации/25 май 2017 г. - Актуализация №18 в стратегическия процес на уикимеданското движение

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

Съобщение от Катрин Мар

Това съобщение, „25 май: Актуализация на стратегическия процес на уикимеданското движение (# 18!)“, е изпратено от Катрин Мар на 25 май 2017 г.

Здравейте,

Резюме: Някои примери на теми в дискусиите от Цикъл 2; някои разсъждения след първата ми година.

Измененията в петте теми бяха публикувани на Мета-Уики-Wik, въз основа на обратна връзка от общността. Тези промени помогнаха темите да станат по-лесни за разбиране и превод. Още веднъж оценяваме приноса на всички за това как да помогнем на нашата глобална аудитория да се ангажира по-ефективно в дискусиите за Цикъл 2. Дискусии продължават да се появяват на нови места като Facebook и сред други групи като Уики в образованието и Уикипроект Медицина.

Ето няколко примера на това, какво чухме в дискусиите:

  • „Трябва да създадем начин да гарантираме, че всички цитирани статии действително отразяват верния научен консенсус, както и съответните научни спорове“.
Разговори в Уикипедия на еврейски език
  • „Да станем най-уважаваният източник на широкообхватно знание, подходящ за широката общественост.“
Дискусия в Уикиданни
  • „Международният, многоезичен характер на проекта Уикимедия е предимство, което може да помогне за преодоляване на сегашните сепаратистки тенденции в света, като донесе знание на повече хора, за да могат по-добре да разбират другите и света“.
Уикипедия на полски език

Имате отговор към някои от тези мисли? Имате собствено мнение и идеи, с които искате да допринесете? Дискусиите ще продължат до 12 юни и можете също така да попълните персоналната анкета.

Свързана бележка

По-рано днес Фондация Уикимедия проведе своята ежемесечна среща за обществените показатели за измерване и аз имах възможност да разсъждавам върху първата си година в тази роля. Аз се съсредоточих основно върху промените във Фондацията Уикимедия. Работата на общността е много по-обширна и трудно би могла да се опише за десет минути!

Изключително съм горда от това, колко сме постигнали и съм много развълнувана от възможностите, пред които сме изправени. Благодаря ви за подкрепата през последната година и за постоянния ви ангажимент в дискусиите ни за бъдещето на движението ни!

胸がいっぱいになりました。 (В превод от японски: „Изпълнен съм с благодарност.“)
Катрин