Strategie/Mișcarea Wikimedia/2017

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Strategy/Wikimedia movement/2017 and the translation is 81% complete.
Outdated translations are marked like this.
Doriți să ajutați cu traducerea? Traduceți mesajele lipsă.


Până în 2030, Wikmedia va deveni infrastructura esențială în ecosistemul cunoașterii libere și oricine care ne împărtășește viziunea va putea să ni se alăture.

Noi, contribuitori ai Wikimedia, comunități și organizații, vom contribui la dezvoltarea lumii noastre prin colectarea cunoștințelor care reprezintă cu adevărat diversitatea umană, și prin construirea de servicii și structuri care îi ajută și pe alții să facă acest lucru.

We will carry on our mission of developing content as we have done in the past, and we will go further.

Knowledge as a service: To serve our users, we will become a platform that serves open knowledge to the world across interfaces and communities. We will build tools for allies and partners to organize and exchange free knowledge beyond Wikimedia. Our infrastructure will enable us and others to collect and use different forms of free, trusted knowledge.

Knowledge equity: As a social movement, we will focus our efforts on the knowledge and communities that have been left out by structures of power and privilege. We will welcome people from every background to build strong and diverse communities. We will break down the social, political, and technical barriers preventing people from accessing and contributing to free knowledge.

Catch up on the process

Go-next-purple.svg

Există trei cicluri de discuții. Primul ciclu s-a încheiat pe 18 aprilie 2017. A început al doilea ciclu.

You can now read the text of the strategic direction that emerged through this process. If you agree that this is the right way for the Wikimedia Movement to move forward, you are invited to endorse it.

Află mai multe

Mail-closed.svg

Actualizări curente

WMF-Agora-Language selection-crop 3492D1.svg Katherine Maher trimite săptămânal rezumate a ceea ce se întâmplă în jurul procesului de elaborare a strategiei mișcării.


Despre audiențele din conversație (piste).

Există mai multe grupuri diferite în mișcarea noastră, care se implică cu informații în moduri diferite. Pentru a putea înțelege nevoile și perspectivele lor mai bine, echipa de bază a organizat „piste” de audiență. Principalele piste participante sunt Grupurile Organizate și Contribuitorii Individuali. A treia audiență este pentru cei care nu fac parte din conversația noastră de mișcare, în speță cititori, experți și parteneri. În prezent facem atât cercetare, cât și interviuri, pentru a înțelege mai bine necesitățile lor. Află mai mult aici (legătura externă va fi disponibilă curând).

A

Grupuri organizate

Pista A

Acest grup include afiliații mișcării Wikimedia, comitetele organizate ale mișcării inclusiv Comitetul de Diseminare a Fondurilor și Comitetul de Afilieri, membri ai personalului de la Fundația Wikimedia, Consiliul de Administrație al Fundației, precum și a altor grupuri organizate sau semi-organizate, care ajută la susținerea mișcării.

B

Contribuitori individuali

Pista B

Acest grup include contribuitorii individuali, cum ar fi: editori, curatori și dezvoltatori voluntari, în diferite limbi și proiecte Wikimedia.

Opinii noi: cititori, experți și parteneri

Fostele piste C și D

Facem cercetări pentru a înțelege mai bine opiniile care nu fac parte din discuțiile noastre de mișcare: cititori, experți și parteneri. Pentru a avea o imagine completă, facem cercetări, interviuri și găzduim mici adunări cu acești oameni. Acest grup include cititori noi cât și existenți ai proiectelor noastre existente cât și parteneriate noi dar și cele existente, atât în țările sau limbile în care noi suntem foarte cunoscuți (fosta pistă C), cât și în cele în care suntem mult mai puțin cunoscuți (fosta pistă D).


Applications-system.svg

Procesul

WMF-Agora-Language selection-crop 3492D1.svg Echipa de bază a strategiei a pregătit un proces în colaborare cu un Comitet de Direcționare format din Wikimedieni foarte vechi.


User icon 3.svg

Echipa

WMF-Agora-Language selection-crop 3492D1.svg Multe grupuri de oameni din întreaga mișcarea lucrează împreună pentru a organiza procesul de strategie (și tu poți fi unul dintre ei!)


Internet-group-help-faq.svg

Întrebări frecvente

WMF-Agora-Language selection-crop 3492D1.svg Răspunsuri la mai multe întrebări sunt disponibile la „Întrebări frecvente”.


Internet-group-chat.svg

Sugerează îmbunătățiri

(engleză) Sunteți invitat să discutați procesul și să adresați mai multe întrebări pe pagina de discuție.

Vezi și