Talk:Privacy policy/bg

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search

Относно заглавието на документа[edit]

Преводите на този текст започнаха доста отдавна, когато той бе все още в проект. Тогава бе наречен Политика на поверителност, макар че вариантът в българската Уикипедия от 2008 г. носеше името Защита на личните данни. След това в процеса на превеждане се замислих, че все пак това е документ, докато политиката е съвкупност от действия и правила и реших да избера за заглавие Декларация за поверителност, което според мен отразява добре същността му - фондация Уикимедия заявява какво прави по отношение на личните ни данни и читателят или го приема, или не. Така че промених Политика на Декларация.--Ket (talk) 07:25, 9 September 2014 (UTC)

Съгласен съм напълно. Използвам голяма част от твоя текст за черновата, която сега превеждам - черновата за промените в Декларацията, които са подготвяни. Общо взето, превеждам само промените, които настъпили в английския вариант. Или 3-4 места, които имаха неяснота поради начина, по който е описано и в английския. Замених само профил със сметка - според мен израза потребителски профил включва и поведенчески модел - посещения на страница например без регистрация, а тук технически става въпрос само за създаване на сметка - account. Пиши ми на беседата на Уикипедия, ако искаш да коментираме нещо по това.--Vodnokon4e (talk) 16:38, 12 November 2014 (UTC)
Аз съм на линия отново. Не ми е много ясно какво имаш придвшд под "промените в Декларацията, които са подготвяни" - процесът на промяна беше миналата година някъде по това време и приключи в началото на тази, като новата Декларация е в сила от юни 2014. Разбира се, нейният превод също може да бъде доусъвършенстван. Може би си се заблудила от датата на коментара ми. По отношение на "сметка" и "профил": вече има наложено профил във Фейсбук и затова ми се стори по-подходящо. Може да се обсъжда допълнително.--Ket (talk) 14:17, 20 November 2014 (UTC)
Да, навярно датата ме е подвела или просто хванах първото нещо за превод. Заблудил съм се, не съм се заблудила :-) Аз съм в м.р.--Vodnokon4e (talk) 05:00, 6 December 2014 (UTC)