Jump to content

Tech/Nieuws/2013/46

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
< Tech‎ | News
This page is a translated version of the page Tech/News/2013/46 and the translation is 100% complete.
vorige 2013, 46. week (maandag 11 november 2013) volgende

Het laatste technieuws van de technische Wikimediagemeenschap. Informeer andere gebruikers alstublieft over deze wijzigingen. Niet alle wijzigingen zijn merkbaar voor iedereen. Er zijn vertalingen beschikbaar.

Problemen

  • Op 14 november was er een probleem dat veroorzaakt werd door te veel aanvragen aan de database. [1]

Aankondigingen en andere oproepen

  • MediaWiki 1.23wmf3 is op 7 november geïnstalleerd op testwiki's. Het zal op 19 november niet-Wikipedia's komen en op alle Wikipedia's op 21 november (kalender).
  • De nieuwe zoekfunctie (CirrusSearch) wordt toegevoegd aan *.wikimedia.org, Wikimania en Wikisourcewiki's op 19 november en Wiktionarywiki's op 21 november (behalve daar waar de functie al beschikbaar is). Als deze eenmaal is toegevoegd, kunt u het testen door "&srbackend=CirrusSearch" toe te voegen aan het webadres op de resultaatpagina. Het wordt de standaardzoekmachine op Wikivoyagewiki's op 21 november. [2]
  • De Bulkberichtenfunctie wordt op 19 november geïnstalleerd op alle wiki's in plaats van op 14 november. Dit maakt het makkelijker om berichten te sturen in meerdere wiki's. [3]

Technieuws wordt voorbereid door techambassadeurs en verspreid door Global message deliveryBijdragenVertalenHulpTerugkoppeling gevenAbonneren of opzeggen.