Jump to content

Template:Community Wishlist Survey/section-bad-idea/mk

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Template:Community Wishlist Survey/section-bad-idea and the translation is 100% complete.
 

Рангирањето на гласовите во полза создава приоритизирана редица желби, кои екипата Техничари на заедницата е одговорна да ги оцени, па да ги исполни најпопуларните меѓу нив. Притоа тие ги разгледуваат ризичните фактори од технички поглед, како и со оглед на друштвените уредби и правилата.Гласовите против или воздржан се мошне полезни за утврдување на можните мани на предлогот. Кај спорните желби, Техничарите на заедницата ќе ги врамнотежат гласовите со поконсензусен преглед.

На пример, ова беше направено на испитувањето во 2015 година: Желбата за „набљудувања на корисник“ доби многу гласови, но и извесен број срдечни противници. Техничарите на заедницата ги ислушаа сите страни и донесоа одлука дали да пристапат кон остварување на проектот.