Template:Community Wishlist Survey/section-proposal-phase/nl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Template:Community Wishlist Survey/section-proposal-phase and the translation is 100% complete.
 
De mascotte van Community Tech: een hond met een kerstmuts.

De voorstelfase is de eerste twee weken van de enquête.

In de voorstelfase kunnen bewerkers van elk project en elke taal voorstellen indienen voor functies en verbeteringen die u wilt zien in {{{1}}}. Voorstellen kunnen ingediend worden in elke taal. Als u een voorstel indient in een andere taal dan het Engels, proberen we dat te vertalen zodat iedereen het kan lezen en er eenvoudiger op kan stemmen.

Voorstellen moeten onderscheidende, goed gedefinieerde taken bevatten, waarvan Wikimedia-bewerkers direct kunnen profiteren. Voorstellen moeten de volgende vragen kunnen beantwoorden:

  • Wat is het probleem dat u wilt oplossen?
  • Op welke gebruikers heeft dit betrekking? (bewerkers, moderators, Wikisource-bewerkers, enz.)
  • Hoe wordt het probleem nu aangepakt?
  • Wat zijn de voorgestelde oplossingen (als er ideeën zijn)?

Uw voorstel moet zo specifiek mogelijk zijn, zeker in de probleemomschrijving. Zeg niet alleen dat "(functie x) is verouderd", "verbeterd moet worden" or "veel bugs heeft". Dat is niet genoeg informatie om uit te zoeken wat er gedaan moet worden. Een goed voorstel legt exact uit wat het probleem is en wie er last van heeft. Het is geen probleem als u geen specifieke oplossing voorstelt of meerdere oplossingen voorstelt waaruit u niet kunt kiezen.

Een voorstel indienen is nog maar het begin van het proces. De twee weken durende voorstelfase is een periode waarin de gemeenschap kan samenwerken aan een voorstel dat het idee op zo'n manier presenteert dat het het meest slagingskans heeft in de stemfase. Wanneer een voorstel is ingediend, is iedereen welkom om op het voorstel te reageren en het te verbeteren — vragen stellen en wijzigingen voorstellen. Vergelijkbare voorstellen kunnen worden gecombineerd; heel brede voorstellen kunnen opgedeeld worden in meerdere specifieke ideeën. Het doel is om het beste voorstel voor de stemfase te maken.

Van de indiener van het voorstel wordt verwacht actief in de discussie mee te doen en mee te helpen met verbeteringen. Dat is de reden dat het aantal voorstellen wordt beperkt tot drie per account. Als u meer dan drie voorstellen indient, vragen we u om deze te terug te brengen naar drie. Kom met uw beste ideeën!

Om dezelfde reden kunnen alleen geregistreerde gebruikers voorstellen indienen, om er zeker van te zijn dat ze de discussie kunnen volgen en vragen kunnen beantwoorden. Net als bij het stemmen, moet u een actieve bewerker zijn op tenminste één Wikimedia-project. Als u niet aan dit criterium voldoet, of u de voorstellimiet hebt bereikt, maar meer ideeën hebt, dan kunt u andere gebruikers vragen uw voorstellen te adopteren.

Een laatste opmerking: Voorstellen die oproepen om functies waaraan een WMF productteam heeft gewerkt te verwijderen of uit te zetten vallen buiten de bereik van het Community Tech team. Deze zullen niet in de stemfase komen.