Jump to content

Template:IEG/Committee/Criteria/nl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Template:IEG/Committee/Criteria and the translation is 100% complete.
lid worden van de commissie

We hebben een grote commissie en houden geen verkiezingen. Degenen die vastbesloten zijn om aan de criteria te voldoen, worden elk jaar uitgenodigd om lid te worden tijdens een open oproep. Het lidmaatschap is voor een periode van 1 jaar, die kan worden verlengd.

Om in aanmerking te komen voor lidmaatschap:
1. Bekijk de lidmaatschapscriteria en zorg ervoor dat u hieraan voldoet.

2. Bekijk de taken van de commissie en zorg ervoor dat u bereid en in staat bent om ze te vervullen (we laten u zien hoe!).

3. Voeg uw naam toe aan de kandidatenlijst Voeg een korte verklaring toe over uw achtergrond en betrokkenheid bij Wikimedia, waaruit blijkt hoe u aan de criteria voldoet.

taken

1. Geef feedback op subsidievoorstellen: Controleer nieuwe ideeën, concepten en voorstellen, neem deel aan discussies op de overlegpagina om ze te helpen verbeteren en stel vragen om ervoor te zorgen dat er voldoende informatie wordt verstrekt en dat doelen en schattingen realistisch zijn.

2. Beoordeling van afgeronde voorstellen: Lees en onderzoek inzendingen, sluit u aan bij een werkgroep om voorstellen te beoordelen volgens de rubriek bepaald door selectiecriteria en feedback te geven aan aanvragers.

3. Voorstellen voor financiering aanbevelen: Beveel een shortlist van voorstellen voor financiering aan bij WMF-medewerkers op basis van het beschikbare budget.

lidmaatschapscriteria

Verplicht:

 1. Ervaring met de Wikimedia-beweging en ten minste één Wikimedia-project.
 2. Ervaring met een bepaald aspect van programmatechnisch of projectmatig werk van Wikimedia, bijv. betrokkenheid van redacteuren, WikiProjecten of andere on-wiki organisatieprocessen, outreach, evenementen, partnerschappen, onderzoek, onderwijs, het bouwen van gadgets of bots, enz.
 3. Bekwaamheid om basis-wiki-opmaak te bewerken (de discussie over subsidievoorstellen wordt grotendeels uitgevoerd op meta-wiki).
 4. Een redelijke beheersing van het Engels, voor het beoordelen en bespreken van subsidievoorstellen.
 5. In een goede gemeenschaps- en juridische positie (niet nu geblokkeerd of verbannen, betrokken bij beschuldigingen van onethisch financieel gedrag, enz.).
 6. De beschikbaarheid om tijdens het gepubliceerde schema voor die ronde actief deel te nemen aan het selectieproces (tijdverplichting is ongeveer 3 uur per week, plus 1 extra dag voor het scoren).

Voorkeur:

 1. Ervaring met het leiden, coördineren of beheren van projecten met een beoogde impact op wiki of online.
 2. Ervaring met het verwerken van extern verstrekte geld en het werken binnen begrotingen, bij voorkeur in een non-profit context.
 3. Ervaring met het aanvragen van subsidies of werken in subsidiesprogramma's (in de Wikimedia, academische of bredere non-profit wereld).
 4. Het kunnen lezen en schrijven in meerdere talen.

Acceptabel:

 1. De leden kunnen zelf een individuele betrokkenheidsbeurs aanvragen, maar zij zullen in die ronde moeten weigeren voorstellen in dezelfde categorie als de hunne te beoordelen.
 2. Het lidmaatschap moet niet in strijd zijn met het lidmaatschap van andere Wikimedia-commissies, waaronder het Grant Advisory Committee of de Wikimania Scholarships Committee.