Jump to content

Template:Int string/mk

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Template:Int string and the translation is 50% complete.
Template documentation

Употреба

За приказ на често преведувани низи за употреба во заглавија, списоци со потточки, навигација итн., но не за употреба во реченици бидејќи на преводите може да им треба дополнителен контекст за тој степен на употреба.

{{Int string|1=}}

For displaying commonly translated strings for use in headers, bullet lists, navigation, etc. - but not for use within sentences as translations may require additional sentence context for that level of usage.

Template parameters[Edit template data]

This template prefers inline formatting of parameters.

ParameterDescriptionTypeStatus
String1 string

Translated string to display

Example
Home
Stringrequired

Примери

{{Int string|Wikimedia}}

Викимедија

tab1={{Int string|Home}}

tab1=Главна страница

Расположливи низи

Овој оддел користи {{Int string/docstring}} за форматирање на табели, текст и врски.

За именување

Вредноста на низата Истозначник/ци Извод Извор Помогнете се преводот Белешки
Commons Ризница Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Creative Commons cc Криејтив комонс Википодатоци Додај превод на Википодатоци
Diff Разл Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Discord Discord Википодатоци Додај превод на Википодатоци
Encarta MSN Encarta Encarta Википодатоци Додај превод на Википодатоци
Encyclopedia Britannica Online Encyclopædia Britannica Online, Britannica Енциклопедија Британика (семрежно издание) Википодатоци Додај превод на Википодатоци
Etherpad pad Etherpad Википодатоци Додај превод на Википодатоци
Eventbrite evtb Eventbrite Википодатоци Додај превод на Википодатоци
Facebook fb Фејсбук Википодатоци Додај превод на Википодатоци
Google Forms gforms Гугл Обрасци Википодатоци Додај превод на Википодатоци
Google Гугл Википодатоци Додај превод на Википодатоци
Google Meet gmeet Google Meet Википодатоци Додај превод на Википодатоци
Identi.ca Identica, ica Identi.ca Википодатоци Додај превод на Википодатоци
Instagram insta Инстаграм Википодатоци Додај превод на Википодатоци
LimeSurvey LimeSurvey Википодатоци Додај превод на Википодатоци
Lingua Libre Lingua Libre Википодатоци Додај превод на Википодатоци
LinkedIn LinkedIn Википодатоци Додај превод на Википодатоци
Matrix Matrix Википодатоци Додај превод на Википодатоци
MediaWiki МедијаВики Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Meta-Wiki Meta, Metawiki Мета Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Phabricator phab Phabricator Википодатоци Додај превод на Википодатоци
Qualtrics qual Qualtrics Википодатоци Додај превод на Википодатоци
QuickSurveys qsurveys Брзи анкети Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Quora quo Quora Википодатоци Додај превод на Википодатоци
Reddit reddit Википодатоци Додај превод на Википодатоци
Skype Скајп Википодатоци Додај превод на Википодатоци
SurveyMonkey SurveyMonkey Википодатоци Додај превод на Википодатоци
Telegram Телеграм Википодатоци Додај превод на Википодатоци
Test Wikipedia Пробна Википедија Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
WhatsApp WhatsApp Википодатоци Додај превод на Википодатоци
Wikibooks Викикниги Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Wikidata Википодатоци Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Wikifunctions Викифункции Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Wikimania Викиманија Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Wikimedia Викимедија Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Wikimedia Cloud Services Облачни служби на Викимедија Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Wikimedia Commons Ризница Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Wikimedia Endowment Покровители на Викимедија Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Wikimedia Enterprise Викимедиино претприемништво Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Wikimedia Foundation wmf Фондација Викимедија Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Wikimedia Foundation, Inc. wmf inc Фондација Викимедија Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Wikimedia Foundation projects Проекти на Фондацијата Викимедија Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Wikimedia Incubator Викимедиин инкубатор Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Wikimedia Mailservices Поштенски услуги на Викимедија Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Wikimedia Outreach wikimedia outreach wiki Досег на Викимедија Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Wikimedia Phabricator Фабрикатор на Викимедија Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Wikimedia projects Викимедиини проекти Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Wikinews Викивести Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Wikipedia Википедија Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Wikiquote Викицитат Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Wikisource Викиизвор Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Wikispecies Викивидови Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Wikistats Викистатистика Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Wikitech Викитехника Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Wikiversity Викиуниверзитет Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Wikivoyage Википатување Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Wiktionary wikt Викиречник Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
X twitter, tw Твитер Википодатоци Додај превод на Википодатоци
Yahoo Yahoo! Yahoo Википодатоци Додај превод на Википодатоци
YouTube yt Јутјуб Википодатоци Додај превод на Википодатоци
Zoom Зум Википодатоци Додај превод на Википодатоци

За навигација

String value Alias(es) Output Извор Help translate Белешки
About За Meta Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Activities Активности Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Agenda Дневен ред Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Appendix Прилог Википодатоци Додај превод на Википодатоци
Approve Connect Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Archives Archives Википодатоци Додај превод на Википодатоци
Back to top Најгоре Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Background Позадина Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Blog Блог Википодатоци Додај превод на Википодатоци
Connect Поврзете се Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Contact us contactus Контактирајте нè Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Conclusion Заклучок Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Contribute Придонесувајте Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Discussion Разговор Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Events Настани Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
External links Надворешни врски Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Feedback ⧼specialblockfeedback⧽ Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Follow Follow Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Frequently asked questions faq Често поставувани прашања Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Guidelines Насоки Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
History Историја Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Introduction Вовед Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Leadership Leadership Превод од предлошкава Да ја преведеме предлошкава
Leave feedback Дајте ваше мислење Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Main page main, home Главна страница Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Membership Членство Википодатоци Додај превод на Википодатоци
Minutes Minutes Википодатоци Додај превод на Википодатоци
More information more info Повеќе информации Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Notes Белешки Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Noticeboard Разглас Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Objectives Цели Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Overview Преглед Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Participate Учествувајте Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Policies and guidelines meta-policy-guidelines, policy-guidelines Правила и напатствија Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Purpose Цел Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Projects Проекти Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Questions? questions Прашања? Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
References Наводи Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Reports Извештаи Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Research Истражување Википодатоци Додај превод на Википодатоци
Resources Ресурси Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Roadmap Развоен план Википодатоци Додај превод на Википодатоци
Scope Делокруг Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
See also seealso Поврзано Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Social media Друштвени медиуми Википодатоци Додај превод на Википодатоци
Staff Персонал Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Statistics stats Статистика Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Summary Опис Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Talk to us talktous Разговарајте со нас Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Translations Преводи Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Updates Новости Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net

За табели и графикони

String value Alias(es) Output Извор Help translate Белешки
Average Просечно Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Category Категорија Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Description Опис Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Image Photo Слика Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Legend Толкување Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Name Име Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
No Не Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Other Други Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Position Положба Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Total Вкупно Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Type Вид Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Yes Да Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net

За времеслед

String value Alias(es) Output Извор Help translate Белешки
Closed Затворено Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Done Готово Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Ongoing Во тек Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Open Отворено Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Plan План Википодатоци Додај превод на Википодатоци
Start Почеток Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Status Статус Translatewiki.net Додајте превод на Translatewiki.net
Upcoming Претстојно Википодатоци Додај превод на Википодатоци

Додавање на низи

Послужете се со разговорната страница на предлошката за да побарате додавање на дополнителна содржина од администратор на Мета.

Белешки за администратори

 1. Before adding any additional content, please verify that it cannot be solved using one of these existing methods (please note that some content from these methods have already been added, but not able to be translated via this template, for convenience of page editors):
  1. For exact language edition project names ("English Wikipedia", "Arabic Wiktionary", etc.):
   1. Use {{int|project-localized-name-metawiki}} and others, per wikimediaprojectnames and wikimedia lists from WikimediaMessages extension code on Gerrit.
  2. For generic intro/outro ("Hello", "Please help translate to your language", "Thank you."):
   1. Use the {{int|…}} strings listed in WikimediaMessages on Gerrit
  3. For common strings already used in the MediaWiki platform ("Edit", "View history":
   1. Use the {{int|…}} strings searchable on translatewiki.net
 2. Please add content in alphabetical order.
 3. Please only add string like content used generally in tables, headers, navigation, etc. and not content used in sentences.
 4. Please be considerate of adding more content to avoid this list from becoming too long.

Поврзано

 • Чести пораки — документација за низи на често користени пораки вон оваа предлошка и ширум Мета.
 • Чести пораки/Вградени пораки — список на често користени вградени системски пораки расположливи за употреба на Мета.
 • Template:Country — предлошка за приказ на име на земја на тековниот јазик на страницата.
 • Template:DateT — предлошка за приказ на датуми на тековниот јазик на страницата.
 • Template:Lg — предлошка за приказ на имиња на јазици на тековниот јазик на страницата.
 • Template:Int — предлошка за приказ на системски пораки на тековниот јазик на страницата.
 • Template:Label — добивање на преведени имиња на статии од Википодатоци.
 • Template:Translated content — добивање на преводи од други преведени содржини на Мета.
 • Template:Tunit — добивање на преводи од истата страница.