Jump to content

Template:Steward confirmations/ms

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Template:Steward confirmations and the translation is 100% complete.
Template documentation
Pengesahan akan bermula pada {{{startday}}}, dan akan tamat pada {{{endday}}}.
Pengesahan Steward ialah peluang bagi komuniti Wikimedia untuk mengulas tentang prestasi steward sedia ada. Untuk membuat proses selancar mungkin, pengesahan disusun seperti berikut.

Untuk mengulas, sila log masuk dengan akaun yang mempunyai suntingan (di mana-mana wiki) sebelum {{{startday}}}. Semasa [[Stewards/Elections {{{year}}}|{{{year}}} Pilihan Raya]], sila nyatakan jika anda selesa atau tidak berpuas hati dengan penggunaan alat steward mana-mana orang yang disenaraikan di bawah dan sebabnya.

Selepas pilihan raya, pengurus (termasuk yang baru dilantik) dijemput untuk menyemak ulasan pengesahan dan memberikan tanggapan mereka tentang keputusan (konsensus untuk mengesahkan/mengalih keluar dsb.) pada [[Talk:Stewards/Confirm/{{{year}}}|Talk:Stewards/Confirm/{{{year}}}]] untuk setiap pelayan yang berdiri untuk pengesahan. Sudah tentu, mereka tidak perlu melakukan ini untuk setiap calon dan akan berhati-hati untuk melakukannya mengenai seseorang yang mereka nyatakan pendapat yang kuat dalam pengesahan. Komen bukan steward dialu-alukan di luar bahagian "Keputusan Akhir", tertakluk kepada jangkaan biasa tentang kesopanan. Perbincangan pengesahan akan berlangsung seminggu selepas pelantikan pengurus yang baru dipilih. Ini boleh dilanjutkan kepada dua minggu untuk satu atau lebih pengesahan mengikut budi bicara Jawatankuasa Pilihan Raya jika jawatankuasa percaya input lanjut diperlukan sebelum membuat kesimpulan. Jawatankuasa Pilihan Raya akan menutup perbincangan ini dan melaksanakan hasilnya (yang juga bermakna membuat keputusan dalam kes yang tidak jelas).

Semua pengurus yang dipilih sebelum {{{month}}} {{{year}}} akan menjalani proses ini.

Lihat juga:

  • Mengenai steward
  • [[Stewards/Elections {{{year}}}|{{{year}}} Steward Elections]]
  • [[Stewards/Elections {{{year}}}/Statistics|Ringkasan & statistik]]

Purge the cache of this page?