Training modules/Dealing with online harassment/slides/closing-actionable-reports/he

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Training modules/Dealing with online harassment/slides/closing-actionable-reports and the translation is 100% complete.

סגירת מקרים: סגירת דיווחים המצדיקים פעולה

סגירת דיווח המצדיק פעולה היא קצת יותר מסובכת, אם כי היא מבוססת על רוב אותם השלבים.

בדרך כלל, הצעד הראשון בסגירת מקרה המצדיק פעולה יהיה לנקוט בפעולה על גבי ויקי שעליה החליט הצוות שלכם. העיתוי של צעד זה חשוב; אם יש צורך בחסימת משתמש, אתם רוצים להימנע מלהוביל אותם למצב של "אין מה להפסיד", במיוחד אם יש להם הרשאות מתקדמות, שיכולות להיות מנוצלות למטרות שימוש לרעה. המשמעות היא להטיל את החסימה בשלב הראשון, עוד בטרם מסירת הודעה רשמית למשתמש החסום.

לא אמור להיות פער בין מועד החסימה ובין מתן ההסבר למשתמש, שבו המשתמש נשאר תוהה מדוע הסנקציה הוטלה עליו; מיד לאחר ביצוע החסימות הדרושות, עליכם להודיע לצדדים הרלוונטיים. זה יכלול את העורך החסום, בשלב הראשון; המוטרד או האדם שדיווח לכם על המקרה, בשלב השני; ובאופן אופציונלי, במרחבים נוספים על גבי ויקי, היכן שיש צורך בדיווחים מסוג זה.

במהלך התכתבות עם מישהו שהטלתם סנקציות נגדו, נסו לשמור על ניסוח עובדתי ולא שיפוטי, ככל שהדבר אפשרי בנסיבות העניין. הסבירו בבירור מהי הפעולה שננקטת נגדו, במובנים כלליים, מדוע, וכיצד הוא יכול לפעול אם הוא רוצה לערער על ההחלטה שלכם. זכרו עם זאת, גם בהקשר של מתן הסבר כיצד ניתן לערער, אין לספק את השם של המדווח, או מידע מפורט שנמסר על ידו. כמו תמיד, אתם צריכים לנסות ולתקשר הן עם המטריד, והן עם המוטרד, בצורה אמפתית.

זכרו שבמקרים חמורים, בהם מעורבים משתמשים בעלי הרשאות מתקדמות, ייתכן שתצטרכו ליצור קשר עם מפעיל מערכת או עם ביורוקרט כדי לבקש הסרה של הרשאות אלו, וכי צוותים אלו אינם רשאים לקבל החלטות מידיות לבקשות בסגנון. במקרה שבו אתם נדרשים לפנות אל הדיילים או הביורוקרטים לצורך פעולה ברמה גבוהה יותר, אין סיבה לעקב נקיטת פעולות מקומיות נדרשות, למעט במידה ולדעתכם להחלטת אותו הגורם יכולה להיות השפעה גם על פעולות אלו.