Training modules/Dealing with online harassment/slides/self-care/nl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Training modules/Dealing with online harassment/slides/self-care and the translation is 100% complete.

Na een case: zelfzorg

Omgaan met cases betreffende intimidatie is zwaar voor alle betrokkenen. Dit geldt niet alleen voor de partijen in de case, maar ook voor de bemiddelaar. U dient te weten hoe u het beste voor uzelf kunt zorgen na het afsluiten van een case, ongeacht de uitkomst ervan.

Het is niet ongebruikelijk om u persoonlijk betrokken te voelen bij een case, vooral als de case geen gemakkelijke oplossing kent of details bevat die u als schokkerend ervaart. U kunt een "secondair trauma" of een "verzorgers burn-out" meemaken - een gebruikelijk gevoel van schuld of mentale uitputting die verzorgers van anderen kunnen ervaren. Uw vermogen om effectief voor anderen te zorgen is afhankelijk van de mate waarin u uzelf veilig en gezond genoeg kunt houden.

Meer informatie over een verzorgers burn-out is te vinden op WebMD en het Australische HealthDirect, dat aangeeft welke stappen u kunt zetten om hiermee om te gaan. Vele andere websites helpen u om te gaan met stress. U wordt sterk aangeraden om contact op te nemen met uw huisarts als u het gevoel krijgt dat de stress u belemmert bij het uitvoeren van uw taken, zowel binnen of buiten de projecten om.