Training modules/Dealing with online harassment/slides/what-makes-a-good-reply/he

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Training modules/Dealing with online harassment/slides/what-makes-a-good-reply and the translation is 100% complete.

טיפול בדיווחים: מה יוצר תשובה טובה

הדרך הטובה ביותר לפעול בשעה שמתקבלת תלונה על הטרדה היא להגיב באופן פעיל - גם אם אין לכם או לצוות שלכם יכולת לפעול בקשר לזה.

  • ספקו הנחיות: זה ככל הנראה ההיבט החשוב ביותר במסגרת התגובה הראשונית. אל תשאירו את המדווח בהמתנה לתשובה שאולי או אולי לא תופיע. אם אתם מסוגלים לפעול באופן מיידי ביחס לתלונה, עשו זאת ועדכנו בכך את המדווח. אם המקרה מורכב יותר ואתם לא יכולים לפעול בצורה מידית, תנו למדווח לדעת בינתיים שקיבלתם את ההודעה, ושאתם בודקים את העניין.
  • היו אמפתיים: הניחו שהדיווח הוא מהימן - או לכל הפחות, הניחו שמדובר בנושא שמטריד את המדווח. הגיבו באדיבות, ותנו למדווח לדעת שהצוות שלכם בוחן את העניין. נסו להימנע מתגובות שבלוניות ומוכנות מראש - הבהירו שאתם מגיבים למצבם הספציפי בתור בני אדם.
  • הבהירו מראש את מסגרת הזמן, ודבקו בה: היכן שניתן, תנו למדווח אומדן לגבי כמה זמן ייקח להתחיל ולפעול בנושא. הקפידו להקצות לעצמכם פרק זמן רחב ככל הניתן במסגרת זו; דברים יכולים להשתנות, ועיכובים יכולים להתרחש - זה לא התפקיד שלכם במשרה מלאה, ואתם לא מסוגלים לזרוק הכל בכל פעם שמקרה כזה עולה.
  • שתפו מידע: זה דבר לא פשוט, במיוחד אם הדיווח הגיע באופן פרטי. לשתף מידע לא תמיד משמעו שיתוף באופן ציבורי או בצורה מפורטת; עם זאת, זה בדרך כלל רעיון טוב לפחות לשמור על המדווח מעודכן לגבי מצב החקירות שלכם. במידת הצורך באמצעות הודעות אימייל.
  • בקשו עדכונים: תנו למדווח לדעת שהוא מצופה להעביר אליכם מידע לגבי כל התפתחות חדשה, בזמן התרחשותה. אם אתם מרגישים שאתם צריכים מידע נוסף כדי להשלים את החקירה שלכם, פנו אל המדווח כדי לבקש מידע זה.