Training modules/dashboard/slides/11003-when-doesnt-medrs-apply/sq

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Training modules/dashboard/slides/11003-when-doesnt-medrs-apply and the translation is 100% complete.

Kur nuk zbatohet MEDRS?

Është e rëndësishme të jesh i kujdesshëm, por mos u frikëso. Jo çdo deklaratë në një artikull biomjekësor kërkon që ju të ndiqni udhëzimet e MEDRS.

MEDRS nuk zbatohet për deklaratat që nuk prekin tema biomjekësore njerëzore, edhe nëse deklarata shfaqet brenda një artikulli të lidhur me biomjekësinë.

Shpesh, ky nivel i burimit do të ishte i papërshtatshëm ose i pamundur, dhe në të vërtetë mund të qëndrojë në rrugën e shkrimit të një artikulli të fortë.

Për shembull:

  • Një fjali në seksionin "kultura" të artikullit "Vdekja e Zezë" që përshkruan ndikimin e saj në entuziazmin fetar të shekullit të 14-të në Evropë.
  • Një seksion "histori" brenda artikullit "Opium", që përshkruan përdorimin e tij në kohërat antike.
  • Një pjesë e "kulturës popullore" duke përmendur që protagonisti i trilluar i serialit spiun-thriller Homeland u diagnostikua me çrregullim bipolar.

Këto lloj deklaratash nuk kërkojnë MEDRS, megjithëse gjithmonë duhet të përdorni burimet me cilësi më të mirë që mund të gjeni.