Jump to content

Translation requests/WMF/Fundraising pages/Donaţii

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

(ang) (ar) (ast) (bg) (br) (ca) (cs) (de) (en) (el) (eo) (es) (et) (eu) (fr) (gl) (hu) (ia) (id) (it) (ja) (ko) (nl) (nn) (pl) (pt) (ro) (ru) (sl) (sr) (su) (sv) (th) (tr) (ur) (vi) (wa) (zh) edit


Imaginează-ţi o lume în care fiecare persoană are acces gratuit
la toate cunoştinţele omenirii. Asta este ceea ce încercăm noi să facem.

Şi avem nevoie de ajutorul tău.

  $00.000.00 până acum

19:00 UTC 2005-08-22

Fundaţia Wikimedia este o organizaţie non-profit a cărei misiuni este aceea de a pune la dispoziţia oricărei persoane din lume informaţii libere şi gratuite. Pentru ca obiectivul de a menţine, dezvolta şi distribui conţinut liber să fie îndeplinit, Wikimedia depinde de donaţiile făcute de către public pentru a-şi întreţine proiectele.

Wikimedia oferă reţele de calcul pentru crearea şi ditribuirea unei serii de lucrări de referinţă, cum ar fi Wikipedia, Wikţionarul, Wikiquote, Wikibooks, Wikisource şi Wikimedia Commons. Conţinutul acestor proiecte este oferit publicului larg fără vreun cost, dar cu o singură condiţie: conţinutul însuşi trebuie să rămână liber pentru totdeauna.

La ce va ajuta donaţia ta

Nici unul dintre siturile noastre web nu conţine publicitate. Vizitatorilor nu li se cere nici o taxă sau tarif pentru a putea citi, modifica sau utiliza conţinutul. De aceea, depindem în totalitate de donaţii pentru a putea să ne gestionăm proiectele. Creşterea rapidă în trafic şi conţinutul nou, fără precedent, cere să actualizăm echipamentul nostru periodic pentru a preveni căderile de sistem fără a sacrifica funcţionalitatea proiectelor. Alte cheltuieli includ costurile lungimi de bandă, costurile pentru închirierea unui spaţiu de depozitare a echipamentului, cumpărarea de domenii web, sponsorizarea unor activităţi de dezvoltare software specifice fundaţiei şi, ocazional, costuri pentru delegaţii. În prezent, încercăm să atragem fonduri pentru a sponsoriza distribuirea conţinutului proiectelor noastre în locurile în care nu există acces la Internet.

În concluzie, Fundaţia Wikimedia necesită donaţii pentru a-şi dezvolta rolul de pioner în explorarea posibilităţii creării de conţinut prin colaborare masivă. Toate donaţiile, cât de mici ar fi, pot avea o importanţă majoră. Dacă ai vreo întrebare referitoare la donaţii sau la Fundaţia Wikimedia, nu ezita să ne-o pui.

Fă o donaţie

Donaţiile pot fi deductibile de impozit.

Fă o donaţie online

Fă o donaţie online cu PayPal sau MoneyBookers. Este simplu, poţi folosi oricare dintre metodele descrise mai jos. Numărul nostru de cont pentru acest tip de donaţii este donation@wikipedia.org. PayPal permite efectuarea de plăţi unice, lunare şi anuale.

Template:DonateUSD

Donaţii în dolari americani:
O singură dată - Lunar - Anual

Template:DonateGBP

Donaţii în lire sterline:
O singură dată - Lunar - Anual

Template:DonateCAD

Donaţii în dolari canadieni:
O singură dată - Lunar - Anual

Template:DonateEUR

Donaţii în euro europeni:
O singură dată - Lunar - Anual

Template:DonateJPY

Donaţii în yeni japonezi
O singură dată - Lunar - Anual

<html> <a href="http://www.moneybookers.com/app/?rid=312838/" target="_blank"><img style="border-width: 1px; border-color: #8B8583;" src="http://www.moneybookers.com/images/banners/88_en_intl.gif" width="88" height="31" border="0" alt="MoneyBookers" /></a> </html>

În cele mai multe cazuri, onorarile pe care le percepe MoneyBooker sunt mai mici ca cele percepute de Paypal.

Donaţii prin mandat poştal

Poţi să trimiţi o donaţie prin mandat poştal la sediul central al Wikimedia, la următoare adresă:

Wikimedia Foundation Inc.
204 37th Ave N, #330
St. Petersburg, FL 33704

Dacă trimiţi donaţii din afara Statelor Unite, ţine cont că un cec care poate fi încasat la o bancă americană ar fi de apreciat, pentru a se evita costurile de colectare. Trimiterea unui cec străin (sau oricărui alt tip de cec emis de o bancă din afara Statelor Unite) poate implica o taxă de procesare de $50. Mandate poştale internaţionale care pot fi plătite în Statele Unite sunt disponibile în birourile poştale din multe ţări şi te asigură că donaţia ta va merge în totalitate la Wikimedia. Te rugăm, nu trimite monede sau dolari într-o scrisoare poştală obişnuită.

Termeni şi condiţii: te rugăm să apreciezi că nici această pagină şi nici o legătură într-un proiect Wikimedia care leagă spre această pagină nu trebuie să fie considerată o solicitare formală de a face o donaţie. Licenţa noastră garantează că utilizezi şi vei utiliza în continuare conţinutul nostru fără vreun cost, independent de faptul că ai sau nu ai capacitatea economică de a face o donaţie.

Cumpără merchandise

Wikipedia merchandise în Cafe Press: 5 dolari (US $) din fiecare achiziţie merg spre Fundaţia Wikimedia.