Translations:Universal Code of Conduct/Revised enforcement guidelines/Voter comments report/54/he

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

להלן דוגמאות מתת-הנושא 'כתוב בצורה עמומה':

  • "אין לי טענות על הנחיות האכיפה של קוד ההתנהגות האוניברסלי, אבל בעיניי, חלקים של קוד ההתנהגות האוניברסלי עצמו עמומים ובלתי-ברורים. ראו את המשפט האחרון שבו - בעצם, אין אפשרות לתרגם אותו (למה הכוונה במילה 'זה'?). השתתפתי בכמה ישיבות עם הצוות המשפטי של קרן ויקימדיה, ונאמר לי שהם אינם יכולים לפרש אותו בשבילי, לשם כך צריך חבר בחבר הנאמנים. כדאי לפתור כמה דוגמאות כאלה. זאת אינה הדוגמה היחידה, לי עצמי יש עוד כמה כאלה, אבל אין לי מושג אל מי עליי לפנות. ראו עוד שאלות רבות ללא תשובה בקישור."
  • "ההנחיות מפורטות מדי וטכניות מדי, והן אינן מאפשרות מעורבות פשוטה ומספיקה מצד אנשים שאינם מומחים. סדרה של הסברים וסיכומים מקיפה צריכה להיות זמינה בצד הטקסט בכללותו ובצד כל פסקה משמעותית. הרושם שלי, לפחות, הוא שמעבר לכך, אין פיקוח בסיסי על כל תהליך כתיבת ההנחיות או על תוצאות היישום שלו (בין אם הן מכוונות או לא, ובין אם הן קשורות למדיניויות - רשמיות או בלתי-רשמיות - שאינן אופטימליות, להיעדר פעילות או לפעילות עודפת). כמו כן, היה צורך להבהיר היטב אם ההצבעה ה'חוזרת' הזאת, כפי שהייתה, נועדה כדי להחליט אם הגרסה המתוקנת הזאת טובה יותר מההצעה המקורית, או אם, בראייה רחבה יותר, כל בוחר מרוצה ממנה כאילו לא הייתה הצבעה קודמת וזו הייתה הגרסה המקורית של ההנחיות."
  • "קוד ההתנהגות האוניברסלי הנוכחי אינו צריך להיאכף כיוון שהוא עמום מדי ואינו די ברור. לדוגמה, כשאני רואה עריכה שמטרתה להפריע, אני בודק לעיתים קרובות עריכות אחרות של אותו המשתמש, ואם אני מגלה שגם הן מטרתן להפריע, אני משחזר אותן ומפרסם אזהרות בדף השיחה של המשתמש. במילים אחרות, אני עוקב אחרי משתמשים בכל רחבי המיזם ומבקר שוב ושוב את עבודתם, בעיקר כדי להניא אותם מלעשות מה שהם עושים. לפי [קוד ההתנהגות האוניברסלי], זו 'רדיפה'."