Jump to content

Месец украјинске културне дипломатије 2022

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Ukraine's Cultural Diplomacy Month 2022 and the translation is 100% complete.

Ukraine's Cultural Diplomacy Month 2022

17 February – 17 March    

[Social media: #UCDMonth] · [Link here: ucdm.wikimedia.org.ua]    Добродошли у конкурс писања чланака ради промоције украјинске културе у Википедији!
  • Ово је јавни конкурс писања који има за циљ да створи или побољша чланке о култури и народу Украјине на што више језика Википедије. Списак предложених чланака је био припремљен организаторима конкурса у Украјини. Најактивнији учесници ће добити награде награде .
  • Када: конкурс се спроводи од 00:01, 17 фебруар 2022 (UTC) до 23:59, 17 март 2022 (UTC).
  • Како: Конкурс је једноставан и састоји од 4 корака: бираш са којим чланком радити → добијаш бодове за свој допринос → Скупљаш што више бодова → Добијаш победници за свој допринос!
  • Who: Било који корисник Википедије, регистрован на сајту може допринети писању и/или превођењу чланака о украјинској култури на било који језик. Да би сте учествовали морате да се упишете на Списак учесника.
  • Зашто: Конкурс се организује Украјинском Википедијом у сарадњи са Украјинским институтом и Министарством спољних послова Украјине. Википедији недостају чланке на различите теме, и са овим пројектом ми се надамо да ћемо побољшати чланке о културним појмовима и догађајима, који су битни за украјински народ. Рад на побољшању чланака о укрјаинској култури у Википедији је битан за снабдевање читалаца квалитетном информацијом.