Mjesec ukrajinske kulturne diplomatije 2023.

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Ukraine's Cultural Diplomacy Month 2023 and the translation is 100% complete.

Mjesec ukrajinske kulturne diplomatije 2023.

1. mart – 31. mart    

[Društveni mediji: #UCDMonth] • [Link: ucdm.wikimedia.org.ua]    Dobro došli na uređivački maraton kome je cilj unapređivanje pokrivenosti ukrajinske kulture na Wikipediji!
  • Šta: Ovo je javni uređivački maraton kome je cilj da se naprave ili poboljšaju članci o kulturi i osobama iz Ukrajine na što više Wikipedija. Ovime nastavljamo uspješni niz maratona iz 2021. i 2022. Organizatori maratona sastavili su predloženi spisak članaka na koje se treba usredotočiti. Najaktivniji učesnici dobit će nagrade.
  • Kada: Uređivački maraton održava se od 00:01, 1 mart 2023 (UTC) do 23:59, 31 mart 2023 (UTC).
  • Kako: Maraton je jednostavan, sa svega četiri koraka: izaberete članke na kojima ćete raditi → dobijete bodove za rad → skupite što više bodova → dobijete nagrade za doprinose!
  • Ko: Bilo ko s računom na Wikipediji može učestvovati u pisanju, proširivanju i/ili prevođenju članaka o ukrajinskoj kulturi. Da biste učestvovali, morate dodati se prijaviti u odlomku "Učesnici".
  • Zašto: Maraton organizira Wikimedia Ukrajina u saradnji s Ukrajinskim institutom i ministarstvom vanjskih poslova Ukrajine. Wikipediji nedostaju članci o raznim temama; nadamo da ćemo ovim maratonom poboljšati članke o kulturnim pojavama koje su Ukrajincima od važnosti te ćemo čitaocima pružiti visokokvalitetne informacije.